Maråker gör truppen komplett

Maråker gör truppen komplett

Richard Maråker har varit med i Basketligan förr (Borås Basket 2009/10). Men han är inte alls samma spelare nu som då. Både fysik och distansskytte är avsevärt förbättrat och Richard är inställd på att träningarna, i rollen som tolfte spelare, blir viktigare än matcherna.

Spelarna som slogs om den tolfte platsen i Borås Baskets trupp skulle få sommaren och ungefär halva september på sig. De var många som ville. En handfull som på allvar var med i diskussionerna. Tillslut föll valet på Richard Maråker.

-Richard har varit med förr och vet vad som krävs. En träningsvillig spelare som skjuter bra. Det känns bra, sa klubbchef Jonas Larsson till BT.

Maråker spelade förra säsongen för Borås Basket i Basketettan och gjorde en bra säsong. Där tillhörde han det rutinerade gardet och snittade han 13 poäng, på bl.a. 36 procent från trepoängslinjen.

-Distansskyttet har blivit mer och mer min grej, men jag hoppas även kunna bidra med en del fysik. Sedan är jag fullt medveten om att jag kommer in som tolva i laget och att min roll också mycket handlar om att pusha stommen, sa Richard Maråker till BT.

På fredag morgon anländer nyförvärvet Roope Ahonen till Borås efter sitt EM-äventyr med finska landslaget och på söndag spelas den sista hemmaträningsmatchen innan Basketligan drar igång. Borås möter Nässjö i Boråshallen kl 14:00 (fri entré).

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH.  

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här