Maria är Borås Baskets nya ordförande

Maria är Borås Baskets nya ordförande

Borås Baskets årsmöte valde enhälligt Maria Wiland till ny ordförande i föreningen. Maria, som funnits med i styrelsen sedan 2004, tar över posten som Christer Ericstam haft och skött exemplariskt sedan återinträdet i Basketligan för sex år sedan.

Allt sedan Borås återkomst till Basketligan har klubbens ordförande varit Christer Ericstam. Sex år har passerat sedan dess och det är en förening i mycket gott skick som Christer väljer att lämnar efter sig. Klubbens nya ordförande valdes av ett enhälligt årsmöte och heter Maria Wiland.

Maria blev intresserad av basket i slutet av 1990-talet tack vare att två av hennes tre barn började i basketskolan. Sedan dess har hon engagerat sig i både bredd- och elitverksamhet genom att exempelvis arbeta med matchsekretariat, ungdomsturneringen Borås Open, USM samt styrelsearbete.

-Jag är stolt över att få vara en del av Borås Basket och brinner för att utveckla verksamheten på ett strukturerat, långsiktigt och hållbart sätt, säger Maria Wiland.

Maria vill förbättra både organisation och struktur, ha en vision och strategi samt mål som alla i både bredd- och elitverksamhet kan jobba emot. Inte minst vill hon skapa en ännu bättre miljö där så många som möjligt kan delta och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar, så att de har roligt och stannar kvar länge i verksamheten.

-Jag vill att vi sätter Borås Baskets breddverksamhet "på basketkartan" på samma sätt som gjorts med elitverksamheten, säger Maria.

Hennes önskan är att medlemsantalet ska växa och att klubben lyckas hålla kvar fler i breddverksamheten. Detta gäller både spelare och coacher, men även andra ledare, funktionärer, föräldrar, domare m.fl. Maria anser att personlig utveckling och gott ledarskap föder framgång.

-Därför ska vi ha en tydlig plan för, och uppföljning av, hur alla inblandade kan utvecklas och växa i sin roll. Samtidigt som vi har roligt så ska vi också vara tydliga med vad som förväntas av var och en. Vi ska göra detta med mycket sunt förnuft, respekt och ödmjukhet – man kan få vara med om mycket om man är ödmjuk!

Föreningen hälsar Maria Wiland varmt välkommen som ny ordförande och ser fram emot att dra nytta av hennes kompetens.

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Mikael Corbé.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här