Mot Östersund med stor respekt

Mot Östersund med stor respekt

I fredags brakade Basketligans etta och tvåa samman i en seriefinal. Det var Södertälje mot Borås i Täljehallen och det var gästerna som reste hem med vinsten – den 18:e raka och tangerat rekord. För att nå 19 och därmed i ensamt majestät äga Basketligans rekord krävs en vinst borta mot pånyttfödda Jämtland Basket på tisdagskvällen.

Borås Basket har Basketligans rekord när det gäller antal vunna matcher i rad – 18 stycken. Men klubben är inte ensam. Inte ännu. Södertälje Kings anno 1998/99 vann också 18 i följd. I vägen för en 19 rak vinst och exklusivt Basketligarekord för Borås Basket står Jämtland Basket.
 
 
På tisdagskvällen befinner sig Borås Baskets spelare, samt coacherna Pat Ryan och Jonas Larsson i Östersund. Där väntar troligtvis ett krig. Jämtland Basket verkar sugna. Sugna på att sätta punkt för Borås Baskets framfart som obesegrade. Och det är verkligen en motståndare att se upp med. Det är med stor ödmjukhet och respekt som tabellens ledare tar sig an denna uppgift.
 
 
Jämtland Basket är pånyttfödda. Tre segrar i rad blev det som avslutning på 2013. Och bytet av pointguard – Eric Mosley mot Jawan Carter – har fallit väl ut. Under sina 13 matcher snittade Mosley bl.a. fina 19,3 poäng och det fanns nog en del som lyfte på ögonbrynen när klubben aviserade att man inte tänkte förlänga amerikanens tryoutkontrakt. Men med ersättande Carter har man inte bara överträffat poängproduktionen från pointguardpositionen (20,2) – man har dessutom fått lagspelet mer kontrollerat och vägvinnande.   
 
 
I övrigt handlar Jämtland mycket om Brandon Petersons returtagning och effektiva en-mot-en-spel. Också värt att notera är den senaste värvningen. Den som gör fd Helsingborgs- och Stockholm Eagles-spelaren Srdjan Vukovic till jämte.
 
 
Borås Basket reser till Östersund med full trupp och från de som följer laget är förväntningarna givetvis höga inför tisdagskvällen. Matchen börjar 19:04 och kan följas på Twitter och Facebook.
 
 
Twitter.com/BorasBasket
Facebook.com/BorasBasket.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här