Möte med mästarna

Möte med mästarna

Borås Basket ser fram emot ett möte med mästarna. Vi talar alltså om Södertälje Kings, 10-talets stora dominanter inom svensk herrbasket, som besöker Basketborgen på tisdagskvällen. Kings vann båda matcherna mot Borås i Södertälje, medan Borås knep vinsten i sin hittills enda hemmamatch mot Kings. När det nu är dags för grundseriens sista möte mellan de båda klubbarna så är oddsen staplade emot Borås, som trots det kommer göra sitt yttersta för att utjämna till 2-2 i matcher.  

-Laget har tränat och förberett sig för Södertäljes strukturerade spel.  Kings gör få misstag. De spelar mest hög ”pick and roll” av alla lagen i Basketligan, så screenförsvar blir otroligt viktigt för oss. Kollar man på statistiken så är vi femte bäst i Basketligan (49,8 %) på att försvara oss mot avslut innanför trepoängslinjen. Bäst av alla är Södertälje (45,7 %). Offensivt vill vi få upp tempot, i motsats till under Jämtlandsmatchen, då vi ville få ner tempo. Det blir viktigt för oss med snabba beslut i anfall, något vi såg gryende positiva tendenser på i fredags. Sedan blir det extra jobbigt utan Jakob Sigurdarson och Simon Gunnarsson, men vi kommer att ge vårt yttersta, säger Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson.

Skador: John Brändmark är sedan tidigare ljumskskadad och missar antagligen resten av säsongen. Simon Gunnarsson ådrog sig en muskelskada i låret i bortamatchen mot Umeå i fredags och blir borta minst en vecka. Jakob Sigurdarson har ett inflammerat ledband i foten och kan inte spela. Headcoach Jonte Karlsson var sjuk när han flög Borås-Umeå tur och retur under helgen och har nu fått vidare problem som satt sig i ryggen. Karlsson har problem att röra sig och kunde inte leda lagträningen under måndagen.

-Jag hoppas det hinner bli bättre så att jag kan coacha matchen. Om inte så har jag 100 procent förtroende för Henrik Carlsson, kommenterar Jonte Karlsson. 

Borås BasketSödertälje Kings spelas tisdagen den 28 februari kl 19:04 i Boråshallen. 

Biljetter

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här