Natt och en ny gryning

NULL

Veckan som gått har, för vår del, inneburit två toppmöten i serien. Först på onsdagen borta mot Örebro, som alltid är svåra att möta i Idrottshuset. Vi inledde matchen ganska bra och hade koll på matchen fram till mitten av tredje quartern. Därefter kom raset. Vi slarvade bort 3-4 anfall på raken med turnovers och Örebro kunde gå i kapp anförda av Zoltan Kurinzky. Med sega ben och trötta huvuden kunde vi inte stå emot och säsongens andra förlust var ett faktum. 69-75 blev slutresultatet med våra siffror först. Skottprocenten var bedrövliga 37% och vi kom bara till straffkastlinjen 6 gånger. Tim gör som vanligt en bra match och sätter 27 poäng, varav 7/10 treor, men i övrigt gör vi en blek insats. Långa resor på vardagar är sällan en bra uppladdning för match och det kostade oss säsongens andra förlust.

 

Dock lär man sig alltid något nytt. I den här matchen, exempelvis, uppfanns en ny bedömning av trepoängsregeln. Domaren förklarade, efter en viktig sekvens i slutskedet där en örebrospelare tänjer sig och sätter en trea med främre foten en halvmeter innanför trepoängslinjen, att om en spelare snubblar och sätter foten en halvmeter innanför trepoängslinjen och sedan sätter skottet så räknas det som tre poäng. Ett synnerligen besynnerligt beslut att testa en hittills oskriven regel i ett så viktigt skede i matchen. Man får väl ändå konstatera att det akrobatiska numret trots allt kanske var värt en extra stilpoäng…

 

Kanske var det vetskapen om denna nya regel som göt nytt mod i oss inför fredagens match. Jonas hade tagit bilen från Örebro till Sälen för att slutföra sin familjesemester och kunde således inte vara med i mötet med Kvarnby, som vi torskade mot borta i höstas. Kvarnby har spelat stabilt och låg inför matchen tvåa i tabellen. Vi börjar matchen i ett högt tempo och kan springa in några lätta poäng i början av matchen. Sedan kommer allt av sig självt. Vi spelar bra försvar och tvingar Kvarnby till skott framför layups. Vi har övertaget i returtagningen och vi kämpar och offrar oss. Ledning 46-35 i halvtid och Tommy som ser att vi är taggade gör några små korrigeringar och eldar på oss furiöst i omklädningsrummet.

 

Vi kliver ut i tredje och fullständigt krossar Kvarnby med 27-12 i tredje quartern och ledning med hela 26 poäng inför sista! Sista quartern luftar båda lagen bänken och juniorerna tar för sig och håller avståndet till 96-70 – en helt underbar seger som kan tillskrivas laget och en nyfunnen kämpavilja. Den personifieras av Henke Svensson som fick läppen spräckt efter en minut och som sedan kom tillbaka med blodvittring och kämpade som ett hungrigt rovdjur. Andrzej hittade skyttet och gör sin bästa match i laget. Tim skjuter som vanligt från när och fjärran och gör 33 poäng. Rasmus håller i taktpinnen som sig bör och Peter springer och springer och springer som vanligt.

 

Detta var en av årets bästa matcher från vår sida. Kanske blev förlusten mot Örebro en väckarklocka, kanske har rädslan för nästa förlust överskuggat modet att vinna? Hur som helst var dessa två matcherna i kontrast som natt och dag. Nästa match är på söndag, borta mot Kortedala – ett irrationellt lag som spelade hårt senast och som är bra hemma. Hoppas att vi kan fortsätta den positiva trenden då!

 

/Markus Franzén

 

 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här