Nollåttorna slog Borås via stabilt genomförd gameplan

Nollåttorna slog Borås via stabilt genomförd gameplan

Stenhårda 08 Stockholm, med tvillingtornen Joakim Blom och Johan Åkesson i spetsen, var omutbara och orsakade Borås Baskets tredje raka förlust. Man gjorde det genom att utnyttja sitt stora längdövertag till max.

Det mest tydliga individuella längdövertaget i matchen Borås Basket08 Stockholm var det mellan 191 centimeter Jason Thomas och 211 centimeter Joakim Blom. Detta såg Blom till att utnyttja tidigt och postade effektivt upp Thomas under matchens första fem minuter. I vanliga fall brukar det vara väldige Johan Åkesson som postar upp och Blom som skjuter i de öppna distansskotten. Den här gången var rollerna omfördelade och Åkesson bombade i 15 poäng i den första halvleken.
 
För Borås var det Mike Palm och Henrik Carlsson som var mest framträdande i anfallet till en början. En trea från Carlssons betydde 24-17 med 1:56 kvar av första perioden och 08 Stockholms headcoach Tommie Hansson tog timeout. Efter detta gjorde gästerna en bra avslutning på quartern, men Carlsson räddade hemmalaget till ett försprång på tre poäng genom att lägga i en layup i periodens sista sekund.
 
Tidigt i den andra perioden gick 08 Stockholm ikapp och förbi Borås. Efter att Helgi Magnusson serverats en öppen trea av Johan Åkessonså ledde gästerna med 35-39. Men Magnusson nöjde sig inte där, utan fortsatte genom att finta upp Jason Thomas i luften och dra en foul för tre säkra straffkast. Detta gav 35-42. Joe Leguia hann göra en layup till 35-44 innan det vände.
 
Med 1:44 kvar av halvleken presenterade sig Borås Baskets nyförvärv Kyle Austin genom att göra sina första poäng någonsin för klubben. Han gjorde det via ett 2+1-spel som gav 44-50. Halvtidsresultatet 49-54 till Nollåttorna var något som hemmalaget fick vara hyggligt nöjda med.
 
I den tredje perioden satte Ryan Zamroz en trea till 59-65. Det var i och med den som det började kännas som att det ändå fanns hopp för hemmalaget. Det verkade Tommie Hansson också tycka för han kallade timeout. Strax senare dunkade Mattias Göransson i 61-65 på ett break som iscensattes av Mike Palm och Omar Krayem. Då lyfte publiken på riktigt för första gången den här kvällen. Kyle Austin var den som fick nöjet att sätta trean som tog Borås Basket till 67-67. Inför den avslutade quartern stod det 71-73.
 
Elva sekunder in i fjärde perioden drog Johan Åkesson på sig sin fjärde foul och coach Hansson placerade honom genast på bänken. Men han var snabbt inne på planen igen. Åkesson skulle dock inte bli långvarig. Tre minuter in i perioden hade han lite klumpigt gjort sig skyldig till sin femte och sista foul. Kunde detta bli Borås räddning?
 
När Kyle Austin dunkade i 81-83 med 4:10 kvar stod hemmalaget vid ett vägskäl. Hade man koll på vad som krävdes för att ta kommandot och var man villiga att göra jobbet?
 
Helgi Magnusson, som gjorde en mycket bra match, sköt i 81-88 med 2:47 kvar. Då började det starkt luta åt bortaseger. Men Borås Baskets headcoach Pat Ryan ville ge laget och publiken en sista chans och tog vid det tillfället timeout.  Trots detta så ville det sig inte. Stenhårda 08 Stockholm var både smarta och skoningslösa i slutminuterna och vann med 88-96.
 
Citaten från presskonferensen läser du på Borås Tidnings basketblogg.
 
Borås Basket-08 Stockholm: 88-96 (28-25, 21-29, 22-19).
 
Poänggörare Borås: Omar Krayem 24, Mike Palm 18, Kyle Austin 11, Jason Thomas 10, Henrik Carlsson 9, Ryan Zamroz 8, Fredrik Andersson 4, Mattias Göransson 4.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här