Ny toppmatch på fredagskvällen

Ny toppmatch på fredagskvällen

Borås Basket hann njuta av hemmasegern mot Södertälje bara för ett ögonblick. Redan på fredagsförmiddagen bär det av mot Uppsala och nästa match i Basketligan. Våra hjältar må ha startat säsongen med sju raka segrar men när de ställs mot ett så namnkunnigt och favorittippat lag som Uppsala Basket är det bäst att ha fötterna djup begravda i myllan.

Seriefinal med 2 417 personer på läktarna och en avgörande trepoängare från lagets storstjärna på slutsignalen. Så såg det ut under onsdagskvällen för Borås Basket. Knappt två dygn senare måste spelarna ha vaknat upp ur segerruset och vara fokuserade på SM-guldsatsande Uppsala Basket.
 
 
Där Borås njuter av ett perfekt facit på 7-0 i matcher (16-0 om man vill räkna försäsongen) så befinner sig Uppsala på mer beskedliga 4-2. Inte riktigt den start fredagskvällens motståndare hade önskat sig och i staden Uppsala väger en enda förlust lika tungt som tre vinster sägs det.
 
 
För Pat Ryans mannar gäller det att försvara sig på många fronter. Spelare som Liam Rush, Thomas Jackson och Johan Jeansson är bara tre av ett stort antal offensiva hot. När det gäller den egna offensiven måste man överlista ett gediget försvar som leds av rutinerade Oluoma Nnamaka och Rickard Eriksson. Tur att Borås kommer till match med bland andra skytteligaledande JJ Miller i storform.
 
 
Eftersom Viasat valt att sända Södertälje Kings-LF Basket den här fredagskvällen går det inte att se Borås-Uppsala någonstans, mer än i Fyrishov. Som en service till våra fans bjuder vi därför på uppdateringar via Facebook och Twitter under matchen. På Facebook kommer en rapport efter varje period medan det på Twitter blir tätare uppdateringar. Följ oss på:
 
 
Facebook.com/BorasBasket
Twitter.com/BorasBasket
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.  
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här