Ny vinst – denna gång mot Eco Örebro

Ny vinst – denna gång mot Eco Örebro

Ett Borås med en lång bilresa i benen och endast en knapp halvtimmes uppvärmning kom ut i Örebro Sporthall och de nästan 200 i publiken fick se Örebro göra matchens 8 första poäng, sedan vaknar vi till!

 Henke leder styrkorna i början och sätter både skott och penetrerar mot Örebros försvar och helt plötsligt är det 10-10. Alla 8 spelare för dagen (Robin Ryan hemma sjuk och Jonas Larsson med en stukad fot) spelade redan i första quarten och precis som förra matchen så finns alla spelarna med i poängprotokollet. I halvlek var det helt jämnt 38-38, men i tredje perioden steppade vi upp vårt försvar inte med ett snäpp utan flera! Örebro fick skjuta tuffa skott och vi vinner perioden med 14 poäng! Totalt vinner vi matchen med 85-69.

Några spelare stack ut idag, bland annat Simon Andreasen som i halvlek var Mr 100%. Han gör ytterligare en bra match och har skaffat sig ett bra inside/outside game! Henke Carlsson gör inte bara mest poäng utan spelar med den pondus som vi förväntar av oss av en potentiell landslagsman! Adam Andersson kommer in och får spela försvar på Pleick och gör det riktigt bra, så vi har mycket positiva vibbar från matchen med oss hem! 

– Vi blev bättre och bättre ju längre matchen gick. Vi jobbade riktigt bra i försvaret och alla kämpade hårt, säger coach Pat Ryan

Vi har nu en träningsvecka framför oss innan vi beger oss till Östersund för en miniturnering i helgen för att ta oss an ligakonkurrenterna Jämtland, Uppsala och Sundsvall. Vi räknar med tre tuffa matcher!

Poängörare: Henrik Carlsson 20, Mike Palm 14, Simon Andreasen 14, Andreas Karlsson 13, Mohamed Neffati 8, Richard Maråker 7, Adam Andersson 5, Omar Zaghden 4.

Hejja Borås!

Assistant Coach M. Jason
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här