Nykomlingarna vann i Boråshallen

I Boråshallen gjorde de två nyaste och kanske mest överraskande lagen i basketligan upp om vem som skulle ta upp jakten på en topp-position i tabellen.
I den första tv-sända matchen i Boråshallen sedan Magic-M7s tid tog eco Örebro en viktig seger för att hålla sig i den övre delen av serietabellen.
Borås vann uppkastet men mer lyckades man inte med i den första quatern. Båda lagen såg sömniga ut men Borås lyckades inte få i någonting i korgen på 5 min medan Örebro tog en tidig ledning. Örebro spelade inte extraordinärt försvar utan det var Borås skott som inte föll samtidigt som man inte riktigt lyckades i sin press. De få poäng Borås fick i quatern var på straffkast men siffrorna 9-19 till Örebro ljuger aningen då Borås kämpade in hela 8 offensiva returer.
Lagen kommer ut i andra quatern med samma sömniga inställning och matchen präglas av aningen långsamt spel. De följs åt i 4 min då gästerna får göra några enkla poäng och Borås tar time-out. Borås kommer ut i 2-3 zon men Örebros 3p-skytte som idag uppgick till 50 % (6/12) i halvtid bröt zonen samtidigt som de spelar väldigt hårt mot Mike Palm som inte har en lätt uppgift mot gästernas dubblingar. Borås hänger sig kvar i matchen och stressar Örebro i vissa lägen men ledningen är ungefär den samma i halvtid, 28-31 till Örebro. 
Inför tredje såg lagen taggade ut men matchen fortsattes i samma tempo som tidigare och Borås skott fortsatte att slå ring ut trots förbättrat anfallsspel. Hemmalaget spelade bra försvar och höll Örebro på samma ledning som tidigare men som sagt föll inget i anfall. Robin Ryan försöker ta tag i det hela och lyckas sänka några skott i rad. I slutet av quatern tar Borås ett kliv närmre Örebro och quatern avslutas med 48-57. 
I fjärde kom Örebro ut med mest energi och gjorde 6 snabba poäng och tvingar hemmalaget till time-out. Matchen svänger inte riktigt och Drazen Klaric plockar både returer och poäng för gästerna som han gjort hela matchen. I hemmalaget fortsätter Jim Nyström och Mike Palm att kämpa i poäng. Med 3 min kvar tar Örebro time-out för att deras anfallsspel inte fungerar men det gör inte riktigt Borås heller så gästerna håller undan. Efter time-outen kommer Borås ut starkast och sätter ett hårt tempo där man utnyttjar Örebros minsta misstag och gör snabbt 64-71.
 Gästerna tar en time-out till och ställer upp i zon. Borås fortsätter sätta tempot och gör 67-71. Med en minut kvar hamnar en felpass på en Örebrospelares fot och bollen sparkas fram till ett snabbt uppspel där Nyström tvingas foula hårt för att stoppa klockan. Det blås för osportslig foul och Örebro skjuter i 1/2. Örebro får tillbaka bollen men Borås tar tillbaka den då Örebro inte får in bollen från sidan. Borås skjuter en snabb 3-poängare men missar och tvingar till att foula. Örebro skjuter i 67-72 och Borås tar time-out med 21 sekunder kvar. Palm tvingar i 69-72 men Örebro får skjuta i 69-74 från straffkastlinjen och vinner matchen.
Matchen präglades av långsamt tempo och många missar. Örebro vann på deras ryck i början av matchen för annars följdes lagen åt hela matchen tills Borås vaknade och visade kämpaglöd i slutet. Drazen Klaric var hetast hos gästerna där han spelade 40 min och tog 15 returer och gjorde 24 poäng. För hemmalaget var Mike Palm, trots hårdbevakning, poängbäst med 20. Robin Ryan vaknade till i tredje och fjärde där han försökte leda laget och gjorde de flesta av sina 17p.
 
Oskar Andersson
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här