Obesegrade motståndare för Borås igen

Obesegrade motståndare för Borås igen

När det åter vankas hemmamatch i Boråshallen på tisdagskvällen så är det för andra gången på sex dagar mot en obesegrad motståndare. I torsdags gjorde Borås Basket slut på Södertälje Kings fyra matcher långa vinstsvit. Gör man samma sak med Uppsala Baskets? Den som kommer till Boråshallen får se.

Borås Basket och Uppsala Basket kan vara de två organisationer i Basketligan som står för den mest tålmodiga kontinuiteten. Borås har värvat tre spelare inför säsongen. Samt flyttat upp två från Utvecklingslaget. Uppsala är än mer extremt. Tio av deras tolv spelare fanns med i truppen ifjol. Endast Anton Gaddefors och Lukas Friberg är nya. Båda är dessutom Uppsala-produkter.
 
 
Med detta som bakgrund skulle man lätt kunna tro att tisdagskvällens match blir lite av en fortsättning för förra säsongen. Men då glömmer man vilka de få nya spelarna är. Och vilka de få som har lämnat var. Samtidigt som Borås har blivit både större, med Christian Maråker, och farligare från trepoängslinjen, med Samuel Haanpää och Adama Darboe, så har Uppsala blivit mindre, genom att tappa Keith Wright, och på samma gång tappat en vass trepoängsskytt i Stefan Grundberg.
 
 
Med enkel basketlogik skulle det innebära att Uppsala vill dra upp tempot i matchen, något som Borås Basket annars varit känt för under senare år. Men eftersom detta bara är en gissning så var det väl bäst att fråga en expert? Danske landslagsmannen Adama Darboe borde veta vad han talar om.
 

 
Text: Magnus Stråhle. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här