Övertygande seger mot LF

Övertygande seger mot LF

 

Efter debaclet mot Nässjö kom Borås Baskets spelare mycket taggade och laddade till matchen mot LF Basket i Luleå på måndagskvällen. Efter en relativt behaglig resa lämnade Boråslaget Luleå med en seger i bagaget med 85-66.

LF rivstartade och tog en ledning med 7-0. Borås fick inte i bollen i korgen på sina fyra första anfall men när Fredrik Andersson startade poängproduktionen med en stark trea så var laget igång. JJ missade strax efter en trea men Mike Palm tog den offensiva returen och kunde lägga i 7-5. I anfallet efter satte JJ Miller sin första trea och laget var i ledning för fösta gången i matchen. En ledning som man sen inte släppte på hela matchen.
 
Det var ett fokuserat och väldigt disciplinerat Borås Basket som vi såg rakt igenom hela matchen. LF hängde med ok i den första perioden som slutade15-18.
I den andra perioden startar Borås Basket på ett mycket förtroendeingivande sätt och går upp i en elva poängs ledning. Halvleken slutar till slut med en ledning på 14 poäng, 29-43 till boråsarna.
 
Andra halvlek var inget undantag. JJ visade vägen direkt med en trea tätt följd av en trea från Roope Ahonen och Borås gick upp i en 20 poängsledning till 29-49. Lagen följdes sedan åt fram till 45-65 då Chris McKnight stod för en av säsongens hårdaste dunk. LF var storleken för liten denna afton och Borås kunde defilera hem segern till slut med 66-85.
 
Det var en mycket nöjd boråscoach som på presskonferensen efter matchen kunde konstatera att Borås nu har slagit LF i samtliga möten denna säsong. Men han höjde också ett varningens finger om det nu blir LF i kvartsfinal för Borås.
-Ett slutspel är på många sätt som en ny säsong och vi vet att skall vi slå ut LF i en eventuell kvartsfinal kommer det krävas ett mycket hårt och uppoffrande arbete för att vi skall lyckas, avslutar Pat Ryan.
 
Poäng:
Borås: JJ Miller 26, Chris McKnight 18, Roope Ahonen 14, Fredrik Andersson 12, Wictor Grenthe 8, Michael Palm 6, Mattias Göransson.
LF Basket: Johan Åkesson 17, Timothy Whitworth 13, Augustus Kodi 12, Olivier Ilunga 9, Tim Kearney 5, Samir Ali 4, Brandon Barton 3, Christopher Ryan 3.
 
Text: Tommy Praetorius. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här