Perfekt avslutning av 2011

Perfekt avslutning av 2011

Borås Basket hade bjudit in till tidig nyårsfest i Boråshallen. De 1452 personer som satt på läktarna fick se Borås Basket köra över Norrköping Dolphins. Ledda av spelsugne Omar Krayem och en stabil insats av nyförvärvet Milos Paravinja kunde laget tidigt ta ett grepp om matchen och bjuda Boråsarna på en fantastisk avslutning av 2011.

Redan på uppvärmningen såg laget väldigt fokuserat ut. Efter två raka förluster på bortaplan var det dags att åter komma tillbaka på vinnarspåret. Efter en liten slarvig start från båda lagen tog Borås tidigt kommandot och viljan att vinna lyste i samtliga Borås-ögon. Ett bra exempel på detta är att samtliga spelare i Borås som fått speltid under den första halvan av matchen var noterade för poäng.


För dagen debuterande Milos Paravinja kom in en bit in i första perioden och gav laget ytterligare en injektion. Den 2 meter och 12 centimeter långe centern var nyttig i spelet och gav Mike Palmvälbehövlig vila när han sprungit sig trött. Milos stångades med Fred Drains och Dee Ayuba under korgarna och tog viktiga returer under sina drygt 17 minuter på planen.


Ryan Zamroz var glödhet och satte fyra av sina sex trepoängsförsök. Mattias Göransson stoppade med lite jädrar anamma i fyra poäng och spelade stabilt försvar mot Dolphins pointguard Andrew Mitchell. Inget kunde dock mäta sig med det jubel som uppstod när ”The Birdman” presenterade sig i Boråshallen. Fågelmannen är ingen mindre än Jason Thomas som efter en underbar assist avOmar Krayem nästan flög in i skottklockan när han på en alley-oop dunkade i två poäng. De som har läst någon form av stridskonst vet att det är svårt att försvara sig mot en fiende som anfaller ovanifrån.


Norrköping kom aldrig riktigt nära utan Borås kunde ta hem segern efter en av årets bästa matcher. En kollektiv insats med utmärkta prestationer av samtliga spelare gör att Borås tar med sig en positiv känsla in i 2012. Gott nytt år!

 

Poänggörare: Ryan Zamroz 20, Chris McKnight 18, Jason Thomas 17, Omar Krayem 12, Michael Palm 8, Henrik Carlsson 7, Milos Paravinja 4, Mattias Göransson 4, Fredrik Larsson 2, Fredrik Andersson 1. 

 

Skribent:: Jonas Sehlin

Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här