Peroti-Andersson fortsätter med Borås Basket i SBL

Peroti-Andersson fortsätter med Borås Basket i SBL

Förra säsongen var Johan Peroti-Anderssons första i Svenska Basketligan. Nu har den assisterande coachen deklarerat att han fortsätter vara en del av Borås Baskets coachtrio även under 2018/2019.

 

Johan Peroti-Andersson är sprungen ur Borås Baskets egna led och återvände, efter utflykter som coach hos Solna Vikings och AIK, till sin moderklubb inför den gångna säsongen. Johan var då tredje länken, tillsammans med Henrik Svensson och Henrik Carlsson, i den konstellation som ledde Borås ligalag under 2017/2018. Dessutom var han headcoach för föreningens lag i Basketettan.

Nu står det klart, trots att föreningen inte längre förfogar över ett lag i landets nästa högsta serie, att Johan Peroti-Andersson fortsätter som coach i Borås Basket. Men nu endast på liganivå. Hur han kom fram till beslutet?

-Det är klart… att Borås Basket är min moderklubb betyder massor. Sedan gillade jag att jobba med Henke och Henke förra säsongen. Min roll hade bra balans mellan att assistera och att ta eget ansvar. Jag trivdes, ville hela tiden ta steg framåt och känner att jag kan och vill bidra med mer. Nu får jag chansen att göra det och det känns självklart väldigt kul, säger Johan Peroti-Andersson.

-Det är viktigt med kontinuitet på ledarsidan. Johan har ett arbetssätt som vi gillar och försöker utveckla. Nu har vi en bra grund, känner varandra och vet hur vi vill ha saker. Johan är en snäll och lojal människa som sprider bra energi omkring sig, säger Borås Baskets headcoach Henrik Svensson.  

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här