Rättvis 08-seger

Rättvis 08-seger

Det blev en ny förlust när ett stabilt 08 Stockholm vann med 74-67 på fredagskvällen. Fler offensiva vapen och hetare skyttar var segerreceptet för Jonte Karlssons mannar.

08 ryckte åt sig en 10-poängsledning ganska omgående när vi missade skott efter skott. Coach Jonsson är naturligtvis inte nöjd med detta och tar timeout, varpå vi lyckas tvinga fram turnovers från 08 samtidigt som vi förvaltar våra skottlägen på andra planhalvan. Stockholmarnas ledning krymps till en ynka poäng, som dock återigen utökas något lagom till halvtid.
 
Vi kommer ut med ett effektivt zonförsvar efter halvtidsvilan och lyckas vända underläget till en liten ledning. Återigen tar coach Anders timeout men den här gången blir reaktionen den motsatta då 08 istället gör 13-0 och tar tillbaka kommandot. I det här skedet tvingas 08:s amerikan Nashid Beard utgå med en stukad fot, men då kliver istället Jerel Blessingame in i handlingen på allvar. Dennis Springs vill inte vara sämre och matchen utvecklas ett tag till en duell mellan lagens amerikanska pointguards.Som brukligt när Jonte Karlsson coachar är speltiden och poänggörandet fördelat på en stor del av truppen. Signifikativt för detta och för matchen var att 08 i tredje quartern hade åtta poänggörare jämfört med Borås Baskets fyra. En styrka att tillgå när matchen står och väger alltså, och det tycks som att varje gång vi gör en ansats att ta sig tillbaka in i matchen så kommer det en trepoängare från Mikael Lindqvist, Nils Hedström eller Yasin Merzoug. Just Lindqvist var den som sedan slår den sista spiken i kistan ikväll när han sätter två raka treor i slutet på fjärde quartern vid fem poängs ledning för 08. Slutet blir mest en formalitet, även om 17-åringen Adam Andersson får komma in i sista minuten och noteras för sin första assist i Svenska Basketligan. Siffrorna putsas något, och slutresultatet skrivs därför till 67-74.
 
Klart bäst i hemmalaget för aftonen var Dennis Springs som bidrar med 30 poäng på sina 37 minuter. Beröm för sina insatser förtjänar även Rasmus Tordne och Ryan McDade, även om de inte var lika utmärkande i statistiken. Bättring krävs dock från Henrik Carlsson och Christopher Anrin som med normalt självförtroende båda tillhör Basketligans bättre trepoängsskyttar, men som idag tillsammans bara lyckas sätta en trepoängare på 10 försök. Den övergripande känslan efter denna match är trots allt att det inte var någon plattmatch och mental genomklappning från vår sida, utan att vi förlorar mot ett något bättre lag. 08 har fler vapen framåt och får dessutom fler chanser per anfall då man är lite starkare vid offensiv returtagning. Nu väntar ny (ödes)match redan på söndag i derbyt mot Gothia som likt oss inte övertygat nämnvärt hittills under säsongen.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här