Rekordpubliken fick se slutet på Borås segersvit

Rekordpubliken fick se slutet på Borås segersvit

Innan tisdagskvällens match så var LF det enda laget som Borås inte hade besegrat i år. När matchen var spelad och trollkarlarna Omar Krayem och Rudy Mbemba hade krigat klart, så var LF fortfarande det enda lag som Borås inte lyckats rå på. Gästerna spelade sig beslutsamt fram till 90-99 och de 1498 åskådarna blev vittnen till slutet på segersviten. Borås är dock fortfarande serieledare på 18 inspelade poäng.

LF Basket kom ut som det mest bestämda och fokuserade laget som Borås Basket har stött på den här säsongen. Innan publiken hade hunnit fatta att matchen hade startat stod det 0-8. Vid 2-10 var en timeout, från Borås headcoach Pat Ryan, minst sagt nödvändig.
 
LF Baskets Rudy Mbemba gjorde exakt vad han ville mot en ganska tam uppvaktning och stod på 12 poäng och fyra assist efter bara tio minuter. Gästerna exponerade Borås brister i transitionförsvaret och brejkade flera gånger direkt efter gjorda hemmapoäng. Den mest talande bilden var när Mike Palm dunkade och hängde kvar lite extra i ringen. När Mike landade på golvet hade LF redan dunkat på andra sidan. Efter bara sex minuter var ställningen 7-23.
 
För Borås var goda råd dyra och det var med lättnad som publiken fick se Omar Krayem visa vägen i poängproduktionen. Men det var faktiskt inte förrän Jason Thomas tippade i 17-28 som den 1498-hövdade hemmapubliken (säsongsrekord) vaknade och anade att deras lag var lite på gång. 21-32 efter tio minuter var smickrande siffor för Borås, men känslan i slutet av perioden var ändå att isen äntligen var bruten och att Borås Basket var med i matchen.
 
Fem minuter in i den andra perioden hade Borås lyckats göra 8-7 och LF kallade timeout. Halvlekens sista fem minuter vann Borås med 14-10. 43-49 i halvtid gjorde att det definitivt fanns hopp om en förlängd svit.
 
I den tredje perioden började LF åter bra. Men deras glädje skulle bli kortlivad. För sedan lossnade det för Ryan Zamroz och Jason Thomas. Mattias Göransson fick ta över bevakningsuppdraget på Rudy Mbemba och gjorde det riktigt bra. Trots detta så var LF hela tiden i förarsätet.
 
Lagkapten Henrik Carlsson ville mycket och visade vägen med ett lyckat and-one-spel. Fredrik Andersson slet som ett djur mot Mbemba när Göransson behövde vila. Men Andersson bjöd på anfallsbasket också. Hans sköna trea i slutet av tredje perioden betydde 64-70 och känning. Sedan avgjordes matchen.
 
Andersson, som hade fastnat i en rörlig screen, fick inte blåsningen med sig. Till råga på allt blev han själv avblåst för en offensiv foul när han kom på efterkälken i momentet som följde. Och som om det inte var nog med detta så sänkte LF: s Christopher Ryan en trea som fastställde resultatet efter tre perioder till 64-73.
 
I den fjärde perioden var LF tillbaka i sin dominans. Urule Igavboa var effektiv kring Borås korg och Justin Safford hade ett sanslöst sänk (11 av 15) matchen igenom. Trots detta var Borås hyfsat nära med 1:30 kvar att spela. Omar Krayem hade då precis lagt i bollen till 87-93 och hoppades, för allt vad tygen höll, på att få med sig ett bonuskast som kunde ge 88-93. Istället fick han själv en offensiv foul. Hans femte.
 
LF presterade, på det hela taget, en mycket gedigen basketmatch och vann tillslut med 90-99. Men trots förlusten håller Borås sig kvar vid serieledningen.
 
Citaten från presskonferensen läser du på basketbloggen Borås Tidning.
 
Borås Basket-LF Basket: 90-99 (21-32, 22-17, 21-24, 26-26).
 
Poänggörare Borås: Ryan Zamroz 19, Mike Palm 19, Omar Krayem 18, Jason Thomas 16, Henrik Carlsson 9, Fredrik Andersson 5, Mattias Göransson 4.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här