Repris eller revansch?

Repris eller revansch?

Det är svårt att glömma och gå vidare när känslan är så skön. Borås Baskets seger mot italienska Foxtown Cantù i Europe Cup-premiären var magisk. Men när Basketligan herr kallar är det dags att fokusera på nytt. Inför match mot nya spännande Uppsala Basket den här gången.

Det är inte vilket lag som helst som gästar Boråshallen på fredagskvällen. Uppsala Basket var nämligen finalister förra säsongen. Dessutom var de laget som knuffade Borås Basket ur slutspelet med 2-4 i våras. Kort sagt; det är en av våra största rivaler på senare år som utmanar oss.

Men det är ett annorlunda Uppsala Basket i år. De importer som fanns i laget i april är borta. Det är dessutom samtliga äldre och mer rutinerade spelare. Numera består gruppen en mängd egna produkter. Så många som nio eller t.o.m. tio spelare kan kalla KFUM Uppsala Basket för moderklubb. Sedan har man kryddat med landslagsspelaren Alexander Lindqvist och tuffingen Odin Lindell.

Förutom redan nämnde Lindqvist så heter de bärande spelarna Axel Nordström, Jonathan Person och Man¬nos Nakos. Sebastian Norman har återvänt efter fyra år på Lamar University och fjolårets Borås Basket-spelare Andreas Person är Uppsalas hittills främste poänggörare. Ett spännande lagbygge, minst sagt.

Inför: Borås-Uppsala, med Christian Maråker

I halvtidspausen av Borås-Uppsala spelas All-Star Game Special. Det är startskottet för den nya Basketligan Special som startas och har premiär i Göteborg på lördag och som fortsätter på söndag (Idrottshögskolans sporthall). Stöd gärna deras satsning genom att besöka Basketligan Specials ligapremiär!

Text: Magnus Stråhle. Foto: Mattias Björlevik.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här