Returer och insidepoäng blir nycklar mot Umeå

Returer och insidepoäng blir nycklar mot Umeå

Umeå och Borås har redan mötts två gånger den här säsongen. Omar Krayem har bara varit med i en av dessa matcher, men båda gångerna är det Borås Basket som har vunnit. Pat Ryans gäng har ingen anledning att inte gå för en tredje seger i grundseriens sista möte med västerbottningarna.

Säsongens tredje match mot Umeå BSKT, den andra mot Omar Krayem, går av stapeln i Udominate Arena på tisdagskvällen. Matchen mot Umeå är den andra i Pat Ryans femstegsraket. Den som ska lyfta med full kraft mot Södertälje den 7 februari. Det blev vinst senast, mot EcoÖrebro, men det var långt ifrån lätt. Lätt kommer det säkert inte att bli på bortaplan i Västerbotten heller.
 
 
-Kontroll på returtagning och kontroll på Omar Krayem blir nycklar i matchen mot Umeå, säger Christian Maråker efter Borås Baskets sista lagträning innan avresan till Umeå.
 
 
Umeå BSKT, med Germaine Jordan i spetsen, är riktigt vassa när det gäller offensiva returer. Å andra sidan är Borås bäst i Basketligan när det gäller att plocka ner bollar kring den egna korgen.
 
 
-Jordan en ganska liten forward, men kvick och bra på att sno åt sig returerna. Däremot tror jag att vi kan attackera honom hårt på lowpost och att det kan skapa problem för Umeå, säger Maråker.
 
 
För Umeå blir det första gången man får möta en Borås Basket-version utan Henrik Carlsson, men med Andreas Person. Återstår att se hur de tacklar detta.
 
 
Umeå BSKT-Borås Basket spelas i Udominate Arena (Umeå) tisdagen den 27 januari kl 19:04 och sänds inte på WebbTV.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här