Revanschlusta vs Självförtroende

Revanschlusta vs Självförtroende

Efter en utmärkt inledning på serien, med tre raka segrar, så reser Borås Basket till Solna för att ta sig an Vikings i Solnahallen. Det blir ett lag med 0-3 som tar emot lag som har 3-0. Revanschlusta vs Självförtroende, med andra ord.

Solna Vikings har inlett säsongen på ett ganska ljummet sätt. Förluster mot Uppsala, Jämtland och LF Basket gör rimligen att självförtroendet inte är på topp, men det är säkert revanschlustan. Mot Borås Basket har Solna en möjlighet att ta sin första seger, även om det garanterat krävs en topprestation för att lyckas. Borås kommer nämligen till Solnahallen med en fin-fin säsongsinledning i bagaget och med den senaste segern mot Sundsvall i färskt minne. Självförtroendet är sannolikt på väg uppåt alltså. Så när Solna Vikings ställs mot Borås Basket på tisdagskvällen är det på något vis Revanschlusta och Självförtroende som möts.
 
 
I årets upplaga av Solna Vikings så är rookien Tim Schuberg ett utropstecken. Schuberg snittar tio poäng, fem returer och tre assists så här långt. Andraårsspelaren Nathan Dawit producerar tolv poäng och fyra returer per match. Utöver dessa två guards så har Solna valt att knyta förre Nässjöspelaren James Washington III till laget. Washington debuterade med tio poäng, sju assists och tre returer mot LF Basket. Utöver dessa så finns rutinerade Serkan Inan, store isländske centern Sigurdur Thorsteinsson, spanjoren Miguel Montanana, samt [enligt utsago] ojämne amerikanen Jaron Jones. Om Solna kan få alla dessa att fungera ihop, och om Alex Lindqvist kan bli kvitt sina ryggproblem, så kanske laget kan börja fungera.
 
 
Det kommer nämligen att krävas mot Borås Basket, där startfemman verkligen börjar bli en fruktad enhet och där bänken är exakt som den ska vara – energisk, pålitlig och med en ge-allt-i alla-lägen-inställning. Flest poäng gör, som så många gånger förr, JJ Miller. Flest returer är det Christian Maråker som tar hand om. Och mästare när det gäller framspelningar är Adama Darboe. Men vem som leder respektive statistisk kategori är givetvis av mindre betydelse. Det viktiga är att laget spelar enligt Pat Ryans plan och det är roligt när det även ger segrar.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.   
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här