Säker och underbar seger

Säker och underbar seger

Det var viktiga poäng som stod på spel i kvällens match i mötet mot Jämtland. Båda lagen ligger och krigar om slutspelsplats i den jämna tabellen och denna gången blev det vi som drog det längsta strået och vann med 92-81.    
Redan från start såg det lovande ut. Vi var betydligt mer på tårna än Jämtland och ryckte snabbt åt oss en ledning med 18-9. Jämtland kröp närmare genom några drives av Tim Wtihworth och efter första quartern var ställningen 23-21.

Vi fortsätter att spela bra basket och drar sakta ifrån med stabilt försvarsspel och bra skytte. Jonas Larsson kommer in och drar i 3/4 treor. Dessutom jobbar Kingma och McDade hårt under korgarna och ger oss flera andrachanser. I Jämtland är det framför allt Whitworth och Andrew Mitchell som bidrar till att skillnaden mellan lagen inte är större än 50-42 i halvlek.

Direkt i tredje quartern gör vi ett ryck som visar sig bli matchavgörande. Dennis Springs driver upp tempot och varierar mellan att spela fram, driva på korgen och sätta trepoängare.
Vi kontrollerar matchen genom hela andra halvlek och båda lagen bjöd till och med på lite klassisk hawaii-basket sista minuterna när samtliga spelare fick känna på lädret. Jämtland tar inte lite i poängprotokollet sista minuterna och slutresultatet skrivs till 92-81.

I och med segern vinner vi viktig mark i kampen om slutspelsplats. De avgörande faktorerna idag var returtagningen och skyttet. Vi vinner returerna med 36-24, varav Kingma och McDade står för sammanlagt 26 stycken. Även om lagen skjuter jämnt på tvåorna har vi ett betydlig vassare trepoängsskytte och sätter 11/24 från downtown, där Springs visade att det är skillnad på trepoängstävlig och match.

Det var kul att se Rasmus på banan igen efter att ha jobbat sig tillbaka efter virussjukdom, samt att se rookien Christoffer Almstrand få några minuter i sitt livs första basketligamatch.

Sammantaget tar vi en stabil seger, faktiskt en av de första stabila segrarna på hemmaplan i år. Skönt att se att spelet verkar mer och mer stabilt nu och att laget lyckas ta en seger mot ett annat mittenlag i tabellen.

 
Markus Franzén
 
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här