Säker seger för Sundsvall

Säker seger för Sundsvall

Sundsvall Dragons är inne i en bra period. Det kunde alla som letat sig till Boråshallen konstatera efter att Dragons enkelt kunde vinna med 107-82 mot Borås Basket. Hemmalaget gjorde ingen bra match och det blev en oväntat enkel resa för Sundsvall.
 

Redan i den första perioden kunde publiken ana hur matchen skulle arta sig. Borås såg tröga ut i försvar och i offense var det allt för långsamt bollflöde för att få enkla skott. Kellen Mc Coy höll Borås kvar i matchen medan Sundsvalls isländske stjärna Jakob Sigurdarsson visade vilken bra spelare han är. 18-22 efter Q1 växte sedan i den andra quartern till halvtidsledning för gästerna med 45-34. I den andra tiominutersperioden var matchbilden liknande den första. Sundsvall spelade lugnt och metodiskt och fick tack vare bra bolltempo lättare avslut än Borås. De sista minuterna vaknade dock hemmalaget till en aning och underläget med elva poäng kändes inte helt hopplöst att ta in. Men ack vad Boråspubliken bedrog sig.
I den tredje quartern fick Sundsvall en bra start och vips var ledningen 20 poäng och det suckades tungt bland hemmapubliken. Då vaknade Henrik Carlsson och Christopher Ryan till och underläget krympte. Men närmare än 10-12 poängs underläge kom aldrig Borås. Sundsvall spelade stabilt av matchen och Borås var aldrig nära. Därtill var Sundsvall ett allt för bra lag med betydligt fler heta spelare för dagen. I hemmalaget var det svårt att hitta ljusglimtar. Mike Palm spelade som alltid stabilt och Henrik Carlsson gjorde en bra tredje period. Borås unga garde fick chansen att visa upp sig i slutskedet med gott resultat.
Sundsvall var precis så bra som laget har rykte om att vara. Vältrimmat och disciplinerat med Jakob Sigardursson som dirigent men där många var med och bidrog.
 
Örjan Andersson
 
 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här