Sanda – BoråsMarbo 103-120

NULL

”Speee-la Deee-fence, spela de-fence!!!” Så brukar det låta i Sandagymnasiets baskethall när man är där och spelar. Efter att ha sett första quartern i gårdagens match kan man undra om någon någonsin har reflekterat över ramsans innebörd… Matchen började med två lag som speeelade offense till 100%. Det var lätta drives till korgen och bra skytte från fria ytor och total avsaknad av försvarsspel första 10 minuterna. Coach Tommy har under veckan gång på gång sagt ”vi kommer troligen inte att göra 100 poäng mot Sanda i deras hemmahall så vi måste se till att hålla motståndarna på 60-70 poäng.” Det höll han på att sätta i halsen redan efter första quartern som slutade osannolika 40-40. Det var två lag med full fart framåt och sega ben bakåt.

 

Andra perioden blev något bättre från vår sida. Nu lyckades vi stoppa fler drives och släppa till färre lätta skott. Vi släppte bara till 10 pinnar bakåt samtidigt som vi fortsatte att göra mycket poäng framåt. Ledning för oss 67-50 i halvtid.

 

Andra halvlek lyckades vi hålla ledningen runt 20 poäng. Slutresultatet blev 120-103. Sammanfattningsvis en ganska trevlig match att se på, en rolig match att spela och förmodligen ganska frustrerande match att coacha. En del av den rikliga poängskörden får man kreditera en halvdan inställning till försvarsspel, men man måste även nämna att Sanda spelar en rörlig och ren basket. På sätt och vis är det naturligt att det då blir en poängrik tillställning.

 

För att lyfta fram några positiva saker måste man nämna Tim, som på nytt gör en oerhörd match offensivt. Visst kanske Sandas försvarsspel ibland tillåter honom att skjuta lätt, men 8/11 trepoängare är återigen högklassigt skytte. 39 pinnar och Tim var tvungen att sitta på en asbestfilt på vägen hem för att sätet i bilen inte skulle ta eld. Han var het! Vi får även massor av bra avslut för Veli under korgarna, efter bra kombinationer i anfallsspelet. Nu saknade Sanda Björn Larsson-Hillgren, så de hade egentligen ingen som kunde matcha honom längdmässigt, men det är skönt att se att spelen sitter efter uppehållet.

 

Man bör även nämna Peter, som spelade tight försvar på Sandas bäste skytt, Carl Lindquist. ”Han gjorde 0 poäng mot mig i alla fall”, sa Peter när han fick se att Lindquist trots allt gjorde 24 pinnar i matchen. Jag tycker att det är en bra inställning från Peters sida som visar att åtminstone han är beredd att gå in och spela hårt försvarsspel. Jonas är som vanligt stabil och bidrar med 18 poäng och 7 assists.

 

Återigen får man ta till klyschan att ”en seger är alltid en seger”, även om man inte spelar på 100%. Nästa söndag bör vi nog höja oss en aning, för då står Srbija för motståndet. Srbija som hade en svag start i serien har nu fått upp ångan. Till skillnad från förra mötet har de nu en frisk Ove Lindström och dessutom Todorce Petkovski som båda är bra forwards. Ska bli intressant att se hur vi kan hantera dem. Tack för den här gången – väl mött på söndag!

 

 

/Markus Franzén

 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här