Sanslös stämning då Borås slog Dolphins

Sanslös stämning då Borås slog Dolphins

Det snackades om seriefinal trots att det bara gått två omgångar. Borås Basket och Norrköping Dolphins var nämligen två av endast tre obesegrade lag. Det skulle också komma att bli Borås tuffaste match hittills. Som tur var hade man otrolige JJ Miller på sin sida och han avgjorde till seger för hemmalaget.

Norrköping Dolphins bjöd Borås Basket på det tuffaste motståndet hittills den här säsongen. Detta framkallade en krampaktighet i den annars så böljande Borås-offensiven. Edgars Jeromanovs stod för flest poäng för gästerna under den första halvleken och Dolphins dominerade stort. Underläge med 14-20 efter en period blev till 34-40 i halvtid. 

Dolphins ledde som mest med 13 poäng och bland publiken kändes det oroligt. Tills JJ Miller tog över matchen och bjöd på show. På egen hand började han ösa i poäng. Lagkamraterna fick ta hand om försvaret. Och som man gjorde detta. Borås släppte bara in 33 poäng i den andra halvleken. Miller var uppe i 27 producerade poäng redan efter tre perioder. Inför den fjärde perioden var ställningen 53-55. Man kunde ana att hemmalaget var på väg att ta över.

 
De sista tio minuterna var helt och hållet JJ Millers. Supportrarna i Borås har sett honom dominera förut, men sällan så här mycket. Publiken gav laget stående ovationer under slutminuterna och stämningen var sanslös i Boråshallen. Under matchens sista minut var Borås i anfall med ledning 76-73. 24-sekundersklockan skulle rinna ut med nio sekunder kvar på matchuret. Miller var iskall. Ville inte lämna någon extra tid åt Dolphins att anfalla på. Så han väntade och väntade. Och väntade lite till. Precis på buzzern satte han trepoängaren som gav 79-73 och seger.
 
Här är en intervju med JJ Miller som han gav bara minuter efter slutsignalen: Intervju.
 
Vinsten mot Norrköping innebär att endast Borås och Södertälje är obesegrade i årets Basketliga.  
 
Borås Basket-Norrköping Dolphins: 79-73 (14-20, 20-20, 19-15, 26-18).
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO. Video: Thomas Garphammar/DANGAR.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här