Säsongen är över

Säsongen är över

Borås Basket spelade bra länge och väl i den fjärde kvartsfinalen. Men 29 poäng från Axel Nordström, 23 poäng från Carl Engström och mängder av satta floaters från bröderna Person blev för mycket för Borås. Uppsala vann tillslut med 79-97 och är därmed vidare till semifinal mot BC Luleå.

Borås spelade bra som lag inledningsvis men det var Trayvonn Wright som fick ta avsluten. Wright gjorde Borås första sju poäng och ställningen var lika några minuter in i kvartsfinal 4. Sedan kom Uppsala successivt mer och mer till sin rätt. Med 3:25 kvar av första perioden stoppade de i 13-20 och coacherna i Borås tog timeout. 16-22 tryckte Wright i på säsongens fetaste dunk. I ansiktet på försvarsspecialisten Oluoma Nnamaka. Sedan ordnade Jakob ”Iceman” Sigurdarson 18-22 och en Uppsala-timeout. Gästerna stängde dock perioden väl och hade 18-27 när en fjärdedel av matchen var färdigspelad.

Shaquille Hines började vakna offensivt i mitten av andra perioden. Fem raka poäng från Hines gav 28-35 och en timeout från Uppsala. En stund senare var det dags för nästa feta Wright-dunk. Den här gången var det Anes Zekovic som råkade illa ut. Men avståndet till ledande Uppsala pendlade trots det hela tiden mellan fem och sju poäng och i halvtid stod det 40-47.

Uppsala inledde även bäst i tredje och hade kommandot under första halvan av perioden. Sedan klev Wright fram, stämplade i två viktiga treor och Borås hade åter kontakt (55-61). Men med tio minuter kvar av ordinarie tid så hade Uppsala, i ledning med 63-73, ena benet i semifinal.

Borås spelade tufft i början av fjärde perioden, men Uppsala matchade hemmalaget hela vägen och efter några minuter kom också segerrycket från upplänningarna. Deras segersiffror skrevs tillslut till 79-97. Därmed är Uppsala vidare till semifinal mot BC Luleå med 3-1 i matcher.

-Tuff match. Borås är väldigt bra. De är speciellt bra här hemma. De är fysiska, jobbade hårt på returerna och tog 16 offensiva. Jag är otroligt stolt att vi lyckades skjuta med hög procent och vinna, sa Uppsala-spelaren Axel Nordström.

-Grattis till Uppsala. De spelade väldigt bra idag. Sköt jättebra från trepoängslinjen. Speciellt i andra halvleken. De hade kontroll nästan hela matchen. Vi försökte hela tiden och gjorde allt vi kunde men det räckte inte idag. Man måste ge credit till hur de spelade idag och över hela serien, sa Borås-spelaren Jakob Sigurdarson.

-Att slå ut ett lag är väldigt svårt. Vi visste att de skulle ge allt. Borås spelade med väldig mycket vilja idag. Borås har många hot, som gör det väldigt svårt att spela försvar mot dem. Stundtal spelade vi bra försvar, ändå kommer de upp i 79 poäng. Det visar vilken kapacitet de har, menade Uppsala Baskets headcoach Kevin Gaines.

-Uppsala är mycket bättre än oss. Inget snack om det. De är väldigt intelligenta. Många unga hungriga spelare med stor tuffhet. Axel Nordström vill jag nästa slå på käften, men det får jag såklart inte göra. Vi kan ta det utanför sen. Eller? Du vet att jag skojar? Men jag gillar ju såna spelare och jag känner att vi kanske hade behövt det. Uppsala är välcoachade av Kevin Gaines. Jag röstade på honom som årets coach, sa Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson.

Borås Basket-Uppsala Basket: 79-97 (18-27, 22-20, 23-26, 16-24).

Poänggörare Borås: Trayvonn Wright 28, Christian Maråker 15, Shaquille Hines 14, Simon Gunnarsson 10, Jakob Sigurdarson 9, Jerome Seagears 2, Emil Lundstedt 1.

Poänggörare Uppsala: Axel Nordström 29, Carl Engström 23, Andreas Person 18, Jonathan Person 14, Alexander Lindqvist 8, Lukas Friberg 4, Oluoma Nnamaka 1.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här