Se bortamatchen mot Dolphins på WebbTV

Se bortamatchen mot Dolphins på WebbTV

 

Bortamatch i Norrköping är kanske den svåraste utmaning ett lag kan ställas inför när det gäller en enskild match i Basketligan. Serieledande Dolphins har, sedan Stadium Arena byggdes, förkrossande 20-2 mot Borås Basket på sin hemmaplan. Torsdagskvällens match ser du på WebbTV (PPV).

Tack vare vinsten mot Solna Vikings på tisdagen så har Borås Basket chansen att gå upp på samma poäng som serieledande Norrköping Dolphins. Seger mot Dolphins i Norrköping på torsdagskvällen och detta blir verklighet. Men i Stadium Arena är det, historiskt, extremt svårt för Borås Basket att vinna.
 
 
Faktum är att sedan Stadium Arena invigdes säsongen 2008/09 så har Norrköping dominerat Borås Basket fullständigt på sin hemmaplan. 20 segrar på 22 matcher talar ett tydligt språk. Borås senaste vinst i Norrköping kom den 7 februari ifjol. Den gången avgjorde JJ Miller med en trepoängare i slutsekunderna och Borås vann med 77-78.
 
 
Tack vare 6-4 de senaste tio matcherna, inklusive vinst med 92-99 i Uppsala i den senaste matchen, så toppar Norrköping Basketligans tabell. Det är ett farligt lag som coacherna Lasse Johansson och Adnan Chuk förfogar över. Landslagscentern Joakim Kjellbom är lika bra som vanligt (om inte bättre), Mikael Lindquist verkar ha blivit ung på nytt, Dominique Morrison är en slug poänggörare och kvicksilvret Toni Prostran styr hela skutan med fast hand. Dessutom finns jokrar som Magisto Arop (avgjorde Borås senaste match i Stadium Arena) att tillgå.
 
 
Borås Basket måste alltså göra en mycket bra match om drömmen om delad serieledning ska bli verklighet på torsdagskvällen. Du ser matchen live via WebbTV (PPV) här.
 
Det finns en intention från O´Learys Borås Central och Borås Basket att visa kommande bortmatcher på O´Learys, men leverensen av Internet till restaurangen dröjer tyvärr till den 14/1 som det ser ut just nu.
 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här