Seger i första träningsmatchen

Seger i första träningsmatchen

Att spela träningsmatcher i augusti har alltid varit speciellt. En osäkerhet var man står och hur det kommer att se ut infinner sig

I lördags var det första matchen för det ”nya” Borås Basket. Med en rad nya, unga spelare och en ny coach var det säsongspremiär och resa till Göteborg för match mot Gothia. Det blev vinst med 93-81 efter att vi varit i förarsätet under i stort sett hela matchen.
Nu ska man naturligtvis inte stirra sig blind på resultatet utan mer fokusera på hur det såg ut. För att vara så här tidigt på säsongen gjorde vi en helt okej insats. Visst missades det en hel del skott och passningar. Systemen funkade inte helt klanderfritt men på det hela taget var det en godkänd premiär av grabbarna. Med tanke på att augusti varit en ovanligt skade- och sjukdomsförföljd månad kämpade samtliga nio spelare som var disponibla föredömligt.
 
– En bra dag på jobbet för vår del. Jag är nöjd med vår insats men vi måste fortsätta att jobba hårt under den närmaste tiden, säger coachen Pat Ryan.
 
Att gå in på individuell spelarkritik känns inte meningsfullt efter första träningsmatchen. Men visst blir rutinerade trion Larsson, Carlsson och Palm viktig i vinter.
 
Noterbart i övrigt är att samtliga Boråsspelare noterades i poängprotokollet redan under den första halvleken.
Poängen: Mike Palm 14, Henrik Carlsson 14, Mohamed Neffati 13, Jonas Larsson 11, Richard Maråker 10, Simon Andreasen 9, Robin Ryan 8, Andreas Karlsson 7 och Omar Zaghden 7.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här