Sherman lämnar Borås – Miller ansluter

Sherman lämnar Borås – Miller ansluter

Det blir inte Rod Sherman som fortsatt leder Borås Baskets bakplan den här säsongen. Ett beslut om att bryta kontraktet med Sherman har tagits och han reser hem under onsdagen. Redan på torsdagen landar en ny spelare. Det är den meriterade guarden J.J. Miller som får chansen.

 Det är inga lätta eller roliga beslut som klubbchef Jonas Larsson tvingas ta dessa dagar. I måndags fick Momcilo Latonovic veta att hans äventyr i Sverige var över. Idag var det Rodriquez Shermans tur. Men samtidigt som det är tråkigt att avbryta samarbeten och skicka hem spelare så måste klubbledningen se till lagets bästa och agera efter sportsliga grunder.

-Både Rod Sherman och Momcilo Latinovic är två kanonkillar som verkligen har skött sig exemplariskt under sina vistelser hos oss. Därför känns det extra jobbigt att berätta tråkiga sanningen för dem, säger Jonas Larsson.

Sherman lämnar Borås under onsdagen men redan dagen därpå ansluter hans ersättare. Det är J.J. Miller – en pointguard som närmast kommer från franska Pro A. Miller är inte helt främmande för Basketligan heller. För sju år sedan tog han Sundsvall Dragons till SM-final. Den gången spelade han ihop med både Henrik Carlsson och Mike Palm.

-Vi har hela tiden letat efter en pointguard som kan ”göra skillnad” – en som kan vinna matcher åt oss. Det är jag ganska säker på att vi har funnit i J.J. Miller, säger Jonas Larsson.

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Thomas Garphammar och jj-miller.net

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här