Skön vinst mot Uppsala 73-63

Skön vinst mot Uppsala 73-63

Detta var en av de viktigaste matcherna på säsongen! Uppsala som innan denna matchen stod på samma poäng som oss är ett av de lagen vi vill ha bakom oss för att ta oss till slutspel!
Matchen började lite trevande i defense från vår sida där vi lät Uppsala skjuta de skotten de ville ha, men däremot startade vi upp offense på ett mycket bra sätt och det såg inte nervöst ut i anfall! Efter första perioden ledde Uppsala med 6 poäng men vi kände hela tiden att vi var med. Vi började spela Box och fick stop på Uppsala 9/10 anfall vilket gjorde att vi både kom ikapp och gick förbi i poängprotokollet. I just poängprotokollet var Henke carlsson bäst för dagen, han visar idag att det han presterade på försäsongen inte var någon slump och att det finns en jättepotential i den kroppen.
 
Även Simon Andreassen var riktigt bra idag med sina 12poäng och 10 returer blev han utsedd till matchens lirare.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Att vi har Mike Palm spelandes basket i Sverige och inte som Europa proffs är för mig helt främmande, han är lika bra match efter match och skjuter runt 60% från golvet, helt otroligt idag tog han 11 returer i FÖRSTA HALVLEK. Tillbaka till matchen! Vi fortsätter i box och gör det bra, men Uppsala börjar sänka en del treor och det är jämt ganska länge men ett matchavgörande ögonblick är med 2 minuter kvar i tredje perioden då Jonas Larsson sänker en trepoängare och hallen lever upp, då går vi upp med 9 poäng, fjärde perioden tillhör Simon och Mike som dominerar returtagningen och över matchen tar vi mer offensiva returer än vad Uppsala tar defensiva under hela matchen vilket är otroligt imponerande.
 
Uppsala och framförallt Fredrik Jönzen vägrar dock ge sig och spelar verkligen de 40 minuterna matchen pågår, Uppsala är ett bra basketlag som spelar rolig basket och vi tackar dom för en underhållande match som publiken i Boråshallen måste ha tyckt varit mycket rolig. 
 
Efter matchen var jag så glad att jag satte mig i bilen och åkte hem med ett stort leende på läpparna, att jag glömde statistiken (som går ut lite över denna recension), matchfilmen och presskonferensen det är en helt annan sak. 
 
Väl mött till nästa match då det är FRI ENTRÉ!
 
Assistant coach
M Jason.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här