Slutspelsstämning!

Slutspelsstämning!

Men tyvärr sista matchen för denna säsong.

 

Två lag på banan. En plats i slutspelet i potten. Det var upplagt för spänning i kvällens match. Och vilken spänning det blev. 
Dessvärre stod Norrköping som segrare efter matchen, men det krävdes förlängning och en smärre härdsmälta innan Dolphins kunde bärga segern.

Egentligen skulle man kunna analysera sönder den här matchen och skriva en doktorsavhandling om den. Den innehöll alla ingredienser en basketmatch ska ha; lagspel, individuella prestationer, kamp, spänning, hopp, förtvivlan, syndabockar och hjältar. (Men inga dunkar, Jacob Törnell – eller jo förresten: Stefan Grundberg hade en monster-tipp-dunk efter avblåsning i tredje quartern…).

Ordinarie matchtid präglades av slutspelskänsla. Två kämpande lag, som lite krampaktigt kände på varandra inledningasvis. Dolphins kopplade greppet inledningsvis, men varje gång ledningen började närma sig 10 poäng svarade vi Sedan svängde det. Vi kopplade greppet i andra quartern och höll det en bit in i fjärde då pendeln svängde tillbaka i Norrköpingfavör och sedan tillbaka till nollpunkten, equillibrium – lika 73-73 efter ordinarie tid.

Dittills hade vi visat upp en bred arsenal där samtliga 7 som spelade gjorde det bra. Dolphins anfördes av Ian Johnson och Conor Grace, som spelade stort inside och Stefan Grundberg som slet som ett djur på varje boll. Gee Gervin hade varit ganska anonym fram till crunchtime, men då vaknade han till liv och satte viktiga skott som ledde fram till förlängning.

Samme Gervin slog an tonen direkt i förlängningen med att sätta en trea. Dolphins fick i det skedet nyckelspelarna Grace och Grundberg utfoulade och hemmalaget var som blodhundar på jakt efter slutspelsköttet (Tveksam metafor, men jag kör på den…). Kingma vände på egen hand underläge 76-80 till ledning 82-80. Sekvensen därefter får Ryan McDade, som ska ha stor eloge för kämpainsatsen i comebacken efter att ha läkt sin brutna handled, sin femte foul. Gervin sätter ett straffkast till 82-81. Anfallet efter sätter Jonas Larsson ett tufft fade-away-skott från top of the key. Dolphins missar anfallet efter och foular Henke Carlsson som sätter 1/2 straffkast till 85-81 med 16 sekunder kvar. I det läget kändes matchen klar.

Undertecknad var för segersäker och hade redan börjat anteckna segerreferat och på något sätt lyckas Dolphins vända matchen genom en 2poängare och en steal, vid efterförljande inkast från baseline, följt av en 3:a. 85-86 slutar matchen iallafall och det blev ett grymt segerjubel bland Dolphins spelare och de ca 200 tillresta Dolphinssupportrar som gav sitt lag ett grymt stöd matchen igenom.

Det kommer nog att ta ett tag att smälta det här slutet, även om säsongen som helhet har varit ett stort steg framåt för basketen i Sjuhärad. Dolphins spelar vidare i slutspelet och vi önskar dem lycka till!

 
Markus Franzén
 
Länkar:
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här