Solna fortsätter sin segersvit

Solna fortsätter sin segersvit

Tyvärr kunde vi inte bryta Solnas segersvit.
En Rudy Mbemba i högform blev tungan på vågen när Solna Vikings besegrade oss med 92-97.
Matchen började på sämsta tänkbara sätt. Vi gjorde turnover på turnover i matchinledningen, men tack vare ett högprocentigt trepoängsskytte blev skadan i poäng räknat ganska liten. Främst var det Christopher Anrin och Jonas Larsson som stod för grannlåten, men även vår bästa poänggörare Dennis Springs (33 poäng) bidrog i början. Sett över hela matchen hade Anrin imponerande 6 av 8 bakom trepoängslinjen och stannade till slut på 22 poäng totalt.

I Solna imponerade Brandon McKnights skytte i första halvlek. Amerikanen gjorde 19 poäng före halvtidspausen men överlät sedan poänggörandet till lagkamraterna i den andra halvleken. Vi försökte med ett zonförsvar men blev sönderskjutna av de gästande stockholmarna som därför ledde med 10 poäng efter två quartrar.

I tredje quartern inleddes sedan den sedvanliga operation upphämtning som vi utfört med lyckat resultat flera gånger tidigare under säsongen. Michael Kingma slet förtjänstfullt under korgarna (18 poäng och 9 returer) och Dennis Springs gjorde som han ville med Solnaförsvaret. Vid tredje quarterns slut var matchen återigen helt jämn och vi hade till och med jobbat åt oss en ledning med 71-70. När det sedan skulle avgöras var dock Solna det bättre laget och trots att slutresultatet skvallrar om en jämn tillställning var det egentligen aldrig riktigt spännande. Vi hyfsade till siffrorna i slutsekundrarna vilket gjorde att slutresultatet kunde skrivas till 92-97.

I Ryan McDades frånvaro tvingades vi  förlita ossi hög grad på skyttet utifrån. Detta fungerade visserligen (55% på tvåor och 61% på treor), men tyvärr fanns ingen som kunde ta över Ryans normala 15+ returer. Detta gjorde att vi fick få chanser i offense, medan Solna å andra sidan allt för många gånger fick börja om i sitt anfallsspel efter offensiva returer. Skillnaden mellan lagen idag stavas också Rudy Mbemba. Supertalangen gjorde 23 poäng, 10 returer, 8 assists och 3 steals, samt stod för all fart i Solnas transition- och set offense. En uppvisning som heter duga alltså, och när han briljerade som bäst kunde till och med hemmapubliken kosta på sig att applådera konsterna. Tolfte raka segern för Solna alltså, som ser ut som en väldigt seriös utmanare till ligaguldet.
 
Robert Andersson
 

Läs mer på BT.se

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här