Solna kan bli Borås kvartsfinalmotståndare

Solna kan bli Borås kvartsfinalmotståndare

I den här texten, som publiceras dygnet före Borås första hemmamatch mot Solna, kommer en liten sammanfattning om en speciell säsong. Och så börjar funderingarna inför slutspelet. Visst, det är tio omgångar kvar, men tabellen har en tendens och lagen har sina trender. Så också Borås och Solna.

Säsongen 2013/14 har varit och är speciell för Borås Basket och alla som följer laget. Först en makalös start och ett rekord för antal segrar i rad. Sedan, i den 23:e omgången, kom den allra första förlusten. Och så två till på raken, innan JJ Miller gjorde Borås Basket till vinnare igen i fredags. Återigen genom att sätta ett matchvinnande skott i slutsekunderna. Många av matcherna har sett ut ungefär så. Det har varit jämnt och spännande och bara tre gånger under rekordsviten vann Borås med 20 poängs marginal. 26 omgångar är spelade, bara tio återstår och vi finner Borås Basket som serieledare inför slutspurten.  
 
 
När vi nu passar på att sammanfatta lite så passar det väl bra att Solna Vikings kommer på besök? Solna är nämligen laget som haft den största ledningen mot Borås och ändå förlorat. Det är närapå omöjligt att inte minnas upphämtningen som påbörjades i början av den fjärde perioden. Minus 19 poäng var läget för Borås och så slutade allt med seger.
 
 
Inför tisdagskvällens match i Boråshallen är det svårt att inte snudda vid tanken. Tanken på att Solna eventuellt kan bli Borås kvartsfinalmotståndare. För det kan faktiskt bli så. Även om Vikings idag ligger femma i tabellen och Borås är etta. Läget är nämligen så tajt mellan Solna, Uppsala, LF och Jämtland på platserna 5-8 och mellan Borås och Södertälje i toppen. Hur hade match-up:en passat? Tisdagskvällen ger en försmak.  
 
 
En sak till; apropå det som är speciellt med innevarande säsong. Publiktillströmningen i Borås är otrolig. Och det har den varit ända sedan i höstas. Borås Basket är klubben som tagit över ledningen i publikligan och det vore så kul om det kunde fortsätta. För ju fler man är desto roligare blir arrangemangen och matcherna att uppleva. Och så blir det såklart svårare för Borås motståndare att vinna i Basketborgen.
 
 
Inför matchen mellan Borås och Solna kunde vi inte hitta någon mer lämpad att prata med än fredagskvällens matchvinnare JJ Miller. Så håll till godo. Klicka på bilden för att komma till intervjun.
 
 
 
 
Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video/Foto: Thomas Garphammar/DANGAR.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här