Som det ska vara

Som det ska vara

Inför fredagskvällens kvartsfinalmatch, den tredje i ordningen mellan Norrköping Dolphins och Borås Basket, är allt som det ska vara. I alla fall om man räknar med att lagen ska vinna sina hemmamatcher. Nu är det ju inte riktigt på det viset som Borås vill att det ska fortlöpa. Läget för att ta kommandot om serien ligger öppet. Frågan är om det blir Norrköping eller Borås som passar på att ta det?

Efter den första kvartsfinalmatchen mellan Norrköping Dolphins och Borås Basket så gick det inte med bästa vilja i världen att säga att någon Boråsspelare stod för prestationer utöver det vanliga. Det var faktiskt bara ett par stycken som nådde till normal nivå. Efter den andra kvartsfinalen var skillnaden som natt och dag.
 
 
Chris McKnight visade vägen och svarade passionerat för sin bästa match den här säsongen. Frågan är om det inte stämmer även för Mattias Göransson. Han och McKnight tycktes ha ett finger med i spelet varenda gång som bollen var lös. Men det stannar inte där. Jason Thomas hade en utomordentlig andra halvlek och presterade sin bästa basket på mycket länge. Kanske är det ingen slump att Thomas säsongsbästa (26 poäng) också kom i en match mot just Dolphins (16/12)? Och så var det den oblyge Terrence Oglesby. När det som bäst behövdes plockade han fram bössan. Sex av åtta treor sänkte norskamerikanen under den andra halvleken. Det var också då som Borås avgjorde matchen och skaffade sig en utjämnad kvartsfinalserie.  
 
 
Notera att spelare som James ”JJ” Miller, Mike Palm och Henrik Carlsson inte ens nämnt ännu. Med ett sådant ”sparkapital” så ser det onekligen bra ut inför fredagskvällen i Stadium Arena.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.  

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här