Spänning igen när Borås vann fjortonde raka

Spänning igen när Borås vann fjortonde raka

Sundsvall Dragons kom till stan och gav Borås Basket en ordentlig fajt om segern – den fjortonde raka segern. Dragons ägde första delen av matchen. Borås ägde den andra. Lite mer dessutom. Och när hemmaförsvaret väl satte klorna i Sundsvalls lag så bar det hela vägen till vinst med 87-81.

Sundsvall Dragons kom till spel utan Hlynur Baeringsson. Ett mycket tufft avbräck naturligtvis. Men Borås Basket kunde inte utnyttja detta. Istället gjorde man misstaget att ge utrymme åt Mikael Lindquist från trepoängslinjen i början av matchen. Lindquist tackade för det och langade i tre långdistansbomber i rask takt. Det gav Sundsvall en tidig ledning (7-12).
 
 
Lite trögt var det för hemmalaget men med 2,3 sekunder kvar av första perioden satte JJ Miller ett fyrapoängsspel (trea plus bonuskast). Detta gjorde ställningen till 19-21 inför andra quartern och Borås hade häng på gästerna.

 
Dragons sköt väldigt bra och det gjorde att deras ledning växte. Borås var med på någorlunda avstånd tack vare Miller och ett piggt inhopp av Henrik Carlsson. Miller fortsatte att ösa på efter att Carlsson satt sig på bänken och var uppe i 22 poäng redan i halvtid. Ledningen tillhörde dock 64-procentingt trepoängsskjutande Sundsvall Dragons. 41-47 var läget som Boråscoachen Pat Ryan och hans grabbar tvingades att gilla.
 
 
-Vi behövde lugna ner oss och pusta ut i halvtid. Sedan kom vi ut med vår vanliga energi, sa Chris McKnight efter matchen.
 
 
Så var det. Och Borås spelade ett helt annat försvar när den tredje perioden började. Snabbt gick hemmalaget ikapp och förbi Dragons i poängprotokollet och publiken kom med i matchen på mer engagerat vis.
 
 
Men med Dragons som moståndare är ingen ledning säker. Inte ens en tvåsiffrig, som Borås skaffade sig ett par gånger under fjärde perioden. Gästernas många trepoängsskyttar var ständiga orosmoln på Boråshimlen. Det var faktiskt inte förrän i slutminuten, då publiken gav laget stående ovationer, som segern var säkrad. Dessutom; det var inte bara en seger. Det var Borås Baskets fjortonde raka.
 
 
Klicka på bilden för att komma till matchbilder och en videointervju med Chris McKnight.
 
 
 
 
Borås Basket-Sundsvall Dragons: 87-81 (19-21, 22-26, 23-14, 23-20).
 
Poänggörare Borås: JJ Miller 36, Roope Ahonen 18, Chris McKnight 17, Henrik Carlsson 7, Mattias Göransson 3, Mike Palm 2, Fred Andersson 2, Wictor Grenthe 2.
 
Poänggörare Dragons: Mikael Lindquist 21, Tom Lidén 17, William Gutenius 16, André Nilsson 13, Jakob Sigurdarson 9, Daniel Eliasson 5.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här