Steget efter Solna

Steget efter Solna

Borås Basket överraskades av Solna Vikings i sin egen hemmaborg och förlorade med 85-92.

-Vi var inte riktigt beredda på att de [Vikings] skulle spela ”box and one” på JJ [Miller]. Vi visste vad vi ville göra. Vi lyckades bara inte göra det, sa en dämpad Chris McKnight efter matchen.

Solna Vikings grabbade tag i matchen från början och hade ledningen med 11-15 efter fem minuter. Då kom också Borås Baskets första. En stund senare byttes Mattias Göransson byttes in. Göransson slet som ett djur överallt och tippade bland annat en offensiv retur tre gånger innan han tillslut fick fram bollen till en helt fri Mike Palm under korgen. Palm stoppade enkelt i 18-18. Sedan flöt det för Borås en stund. Göransson sprang i 22-18 och det blev Solnas tur att kalla timeout. 24-18 fick Chris McKnight göra. Framspelad av JJ Miller stoppade han bollen i korgen. Ett par meter från händelsen satt Chris mamma, på courtside, och applåderade sin son. Efter tio minuter hade Borås ett knappt försprång.

Solnas främsta pjäser så långt var Taj McCoullough och Jim Nyström. Ingen av dem hade några större problem med att göra poäng mot Borås försvar. Fyra minuter in i den andra perioden hade duon dunkat och skjutit Solna fram till.

Men så var det dags för Göransson igen. Och JJ Miller. En trea från Göransson och en layup från Miller, under loppet av en minut, gav 33-38 och en Solna-timeout. Efteråt pumpade Vikings på med sin offensiv. Bortaledningen var åter uppe i tio poäng, innan Roope Ahonen hyfsade siffrorna till 45-50, genom en trea och två straffkast, just innan halvtid.

I början av den tredje perioden gick det blixtsnabbt åt fel håll för Solnas dittills främste poänggörare Taj McCoullough. Inom loppet av 43 sekunder hade han blivit avblåst för tre fouls (hade en foul sedan innan). Med fyra fouls blev McCoullough förpassad till bänken. Samtidigt kapade Borås underläget till 55-57.

JJ Miller blev nollad i den tredje perioden. Istället var det Mike Palm som ägde för Borås och gjorde elva poäng på fyra minuter. Med tio minuter kvar att spela var Borås i underläge med 68-71.

I den fjärde perioden jobbade sig hemmalaget fram till 79-80, men med tre minuter kvar hade Solna ökat försprånget igen, till sju poäng. Det kändes i luften att JJ Miller ville försöka ta över matchen. Men hans tolv poäng i slutet räckte inte. Vid ställningen 85-90 avlossade han en trea, hårt uppvaktad i ryggen. Det var mycket kontakt, skottet landade väldigt kort och scenariot hade med lätthet kunnat placera Miller på linjen för tre straffkast. Av detta blev inget. Solna kunde istället fastställa sina segersiffror till 85-92 och resa hemåt glada i hågen.

Det var en dämpad Chris McKnight som efteråt pratade om att hans lag inte varit riktigt beredda på det Solna gjorde. Klicka på bilden för att ta del av hela intervjun.

Borås Basket-Solna Vikings: 85-92 (24-23, 21-27, 23-21, 17-21).

Poänggörare Borås: JJ Miller 28, Mike Palm 25, Chris McKnight 10, Roope Ahonen 10, Fred Andersson 5, Mattias Göransson 5, Wictor Grenthe 2.

Poänggörare Vikings: Jim Nyström 24, Taj McCoullough 20, Stavros Toutziarakis 17, Mats Levin 16, Emil Salon 9, Erkan Inan 2, Nathan Dawit 2, Jesper Eliasson 2.

Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Video: Thomas Garphammar/DANGAR. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här