Stjärnspelare klar för Borås Basket

Stjärnspelare klar för Borås Basket

Under sex långa år var han en nagel i ögat på oss. En extremt kompetent spelfördelare och skytt som gång på gång satte käppar i våra hjul. Nu byter Jakob Sigurdarson Medelpad och Sundsvall Dragons mot Västra Götaland och Borås Basket. Här blir han en mycket viktig komponent i sportchef Jonas Larssons lagbygge inför 2015/16.

Borås Baskets sportchef Jonas Larsson vet vikten av att ha en bra guardbesättning. Redan förra veckan gjorde han klart om en förlängning med Adama Darboe. Idag kan Borås Basket presentera Jakob Sigurdarson som en central del i lagbygget inför 2015/16.
 
 
Jakob Sigurdarson är en 193 cm lång guard som är bofast i det isländska landslaget. Sedan 2009 har Sigurdarson spelat för Sundsvall Dragons där han vunnit ett SM-guld (2011) och snittat 17 poäng, tre returer och tre assists. Den senaste säsongen satte Sigurdarson 50 procent av sina tvåpoängsförsök, 40 procent av treorna och 85 procent av straffkasten.
 
 
-Precis som Adama Darboe så är Jakob Sigurdarson en guard som kan spela på både position 1 och 2. Han kommer att ge Borås Basket ännu mer kvalitet och flexibilitet på planen. Dessutom vet han bevisligen hur man vinner SM-guld, anser sportchef Jonas Larsson.
 
 
Jakob Sigurdarson flyttar till Borås, med sin fru och sina två barn, i augusti men kommer att spela EM-slutspel för Island innan han på riktigt ansluter till sitt nya klubblag.
 
 
-Jag är väldigt sugen på och glad över att få spela för Borås. Boråshallen har varit den bästa arenan och haft de bästa matcharrangemangen de senaste åren och att jag får den som min nya hemmaplan blir perfekt. Jag kan knappt vänta på att få sätta igång. Vi kommer att ha ett väldigt bra lag och förhoppningsvis kan vi gå riktigt långt i slutspelet, säger Jakob Sigurdarson.
 
 
Avtalet mellan Borås Basket och Jakob Sigurdarson löper över två säsonger.

 
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här