Stor publikhelg

Stor publikhelg

Basketligan står inför en stor publikhelg. Bland annat så kommer både Uppsala och Borås att arrangera sina årliga enkronasmatcher. Detta innebär att Borås Basket, inom loppet av tre dagar, kommer att spela inför ca 6000 personer.

På söndag är det Basketfest i Boråshallen – fri entré när Borås Basket möter Södertälje Kings. Antagligen kommer matchen att spelas med 3000 personer på läktarna. Men innan dess, på fredagskvällen, är Borås Basket i Fyrishov för att möta Uppsala Basket. Förmodligen inför 3000 personer också då.
 
 
Uppsala och Borås är två lag som förlorade i den senaste omgången. Utöver det finns inte många likheter mellan lagen den här säsongen. Den nyss nämnda förlusten var Borås första. 22 raka vinster lyckades man skaffa sig innan dess. Uppsala har däremot känt på desto fler nederlag, sammanlagt 13 stycken. Eftersom Uppsala bara vunnit elva matcher så befinner sig laget på en beskedlig sjätteplats inför fredagens match. Att jämföra med förstaplatsen som Borås äger.
 
 
Det har inte riktigt gått enligt beräkningarna för Uppsala, så inför matchen mot Nässjö, den 21 januari, var fjolårets succécenter Keith Wright tillbaka i laget. Återvärvningen av Årets Center i Basketligan betydde dock inte att laget började vinna direkt. Faktum är att det, på tre matcher med Wright i laget, inte blivit en enda seger.
 
 
Vänder Uppsala sin negativa trend i och med publikfesten som förväntas när man tar emot Borås? Ingen vet. Men det man är säker på från Boråshåll är att det finns ett stort sug bland Borås Baskets spelare att vinna en match igen. Inte minst har det synts på JJ Miller – Borås Baskets superstjärna, som i veckan skrev på en förlängning med klubben.
 
 
Om man är sugen på att se Uppsala-Borås och inte hinner åka till Fyrishov så kan man trösta sig med Viasat Sports WebbTV-sändning. Den är gratis och börjar 18:55 på fredagskvällen.
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här