Stor utmaning för Borås Basket i Norrland

Stor utmaning för Borås Basket i Norrland

Med tolv härliga vinster i kappsäcken reser Borås Basket norrut, till skinande nya Luleå Energi Arena. Där väntar LF Basket med NBA-meriterade Keith McLeod som härförare. LF besegrade Sundsvall i sin senaste match och nu bygger man matchen mot Borås som en kamp mellan superstjärnorna McLeod och JJ Miller.

LF Basket gick på en nit i Nässjö för en och halv vecka sedan då man blev första laget att förlora mot Basketligans jumbo. Men när man ser siffrorna (94-76) ska man ha i minnet att Keith McLeod inte spelade i den matchen. Det gjorde han senast, mot Sundsvall Dragons, och det innebar seger. Mycket tack vare det effektiva pick- and rollspel som McLeod och Logan Stutz visade upp. McLeod hade 13 poäng och tio assists i matchen medan Stutz svarade för 26 poäng och elva returer.
 
Borås Basket å sin sida visade kanske inte upp sin allra bästa sida i den senaste hemmamatchen. Nässjö var bäst i den första halvleken. Men ju längre matchen led, desto svårare blev det för Nässjö att hålla JJ Miller i schack. Och när Miller kom igång på allvar, med 12 poäng under den tredje perioden, så bytte matchen skepnad totalt. Tillslut blev det en stabil 20-poängsseger för serieledande Borås.
 
Borås Basket kommer till Luleå Energi Arena med en tolv matcher lång segersvit – fast beslutna om att förlänga denna till 13.
 
Matchen spelas på tisdagskvällen, med start 19:04. Eftersom det är stort geografiskt avstånd mellan Borås och Luleå så är det extra glädjande att kunna meddela att matchen sänds i Viasat Sports WebbTV. Webbsändningen är gratis (länk till Viasat Sport via klick på bilden).
 
 
 
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här