Succécoachen fortsätter

Succécoachen fortsätter

Bakom varje framgångsrikt lag finns en strateg. En som ritar upp planen. En coach helt enkelt. I Borås Basket har Pat Ryan haft den rollen sedan 2009. Efter den senaste mycket framgångsrika säsongen, där Borås var på vippen att nå SM-final, står det nu klart att det blir en fortsättning. Coach Ryan har skrivit på för ytterligare en säsong i klubben.

-Med Pat Ryan som coach har Borås Basket stått för Basketligans mest anfallsglada basket. Vi har gjort flest poäng, haft högst trepoängsprocent och högst effektivetet av alla. Dessa är bidragande faktorer till våra mer än fördubblade publiksiffror. Pat är en prestigelös coach som inte bryr sig om att synas. Han hyser bara stor kärlek och starkt engagemang till basketen. Samtidigt som han respekterar sina motståndare så är Pat mån om att hans lag ska spela bra och underhållande basket. Det rimmar väl med det som Borås Basket vill stå för. Vi är mycket glada över att han är med oss även kommande säsong, säger sportchefen Jonas Larsson.  
 
Under sin tid som headcoach för Borås Basket så har Pat Ryan hela tiden fått laget att prestera bättre och bättre. Den första säsongen (2009/10) landade man på beskedliga 15 segrar och 25 förluster. Serien gjordes om lite inför den andra säsongen (2010/11) men i jämförelse anses 14 segrar och 22 förluster lite bättre. Både 2010 och 2011 nådde Borås Basket fram till kvartsfinal. Coach Ryans tredje raka säsong i Borås skiljer sig markant från de två tidigare. 21 segrar och 15 förluster räckte till en fjärdeplats i tabellen. Laget tog semifinalserien mot Norrköping till fem matcher och var alltså bara en seger från att nå SM-final.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här