Tack Nikica Rajacic

Tack Nikica Rajacic

En trotjänare, ”kemist” och energialstrare lägger av. Nikica Rajacic, som funnits i Borås Baskets ligalag sedan hösten 2010, har bestämt sig för att göra något annat. Klubben vill här officiellt framföra ett stort tack för de ovärderliga insatserna och de oförglömliga minnena som Nick stått för och bjudit på under de senaste fem säsongerna.

2010 dök han upp. Ett energifyllt yrväder. Färsk från Marks basketgymnasium och tidigare invandrad från Serbien. Nikica Rajacic satte prägel direkt. Från början mest som energialstrare. Han var den som såg till att tempot hölls högt på alla träningar. Han var den som alltid ville vinna alla övningar mest. Han var den som var verbal när andra var tysta. Under alla sina fem säsonger i Basketligan var Nikica Rajacic Borås Basket trogen. Under de senare säsongerna stod Nick även ut som en ”kemist” av rang – alltså en sådan som såg till att lagkemin fungerade och att alla trivdes.
 
 
Nu har Nick bestämt sig för att lägga basketskorna på hyllan för att göra något annat. Kanske återgår han till de avbrutna lärarstudierna på Borås Högskola? Kanske sadlar han om och blir basketcoach? Nick går just nu SBBF:s Steg 3-tränarutbildning.
 
 
-Vad det än blir som Nick tar sig för så kommer han inte att lämna någon oberörd. I Borås Basket är vi tacksamma för de ovärderliga insatserna och oförglömliga minnena som Nick stod för och bjöd på under sina fem säsonger i klubben. Tack och lycka till med det du gör, säger sportchef Jonas Larsson.
 
 
-Att spela i Borås Basket har varit det roligaste jag varit med om. Minnena och de underbara människor jag träffat på vägen är ingenting som mycket speltid skulle kunna ersätta. Jag vill tacka alla i klubben som alltid har tagit bra hand om mig, coach Pat Ryan för att han alltid lär ut att ha roligt på basketplanen, samt mina underbara lagkamrater som stod ut med dåliga skämt och ständigt sjungande i omklädningsrummet. Jag lämnar laget, men kommer att fortsätta spendera mycket tid i hallen ändå, säger Nikica Rajacic.
 
 
Från och med i fredags kan du följa Nikica Rajacic i hans nya basketblogg på bt.se. Gör det!
                                                                             
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här