Trollkarlens återkomst

Trollkarlens återkomst

Wizard_is_backMed Mike Palm och Fredrik Andersson under kontrakt sedan innan började sportchef Jonas Larsson sitt lagbygge från guard-positionerna. Först genom förlängningen med Adama Darboe. Sedan med värvningen av Jakob Sigurdarson. Nu gör Larsson guard-rotationen till en vass trio genom att ”ta tillbaka” den f.d. Boråsspelaren och publikfavoriten Omar Krayem.

Omar Krayem gjorde en bejublad och närmast kultförklarad rookiesäsong i Borås Basket säsongen 2011/12. Den säsongen vann Krayem assistligan och kom trea i skytteligan (bakom Evaldas Zabas och Jakob Sigurdarson) samtidigt som han hjälpte Borås Basket till klubbens allra första semifinal. Publiksnittet ökade, med stor hjälp av Krayems publikfriande spelstil, till 1337, jämfört med 602 säsongen innan.
Man kan lugnt säga att Omar Krayem gjorde sig själv till publikfavorit och gissningsvis var det många som var lite besvikna när han inte kom tillbaka säsongen därpå. Nu har tre säsonger hunnit passera, samtidigt som Krayem både har utvecklats och mognat som människa. Men lekfullheten i hans spelastil finns kvar och nu är båda han och klubben redo för en återförening.
-Jag är exalterad över att komma tillbaka till Borås Basket, där min resa som proffs började, för att spela inför Sveriges största fan base. Allt har inte sjunkit in ännu men det gör det säkert när jag kommer till Borås, kommenterar Omar Krayem.
Omar ombeds jämföra versionen av sig själv 2011 med 2015.
-Jag är definitivt mer en mogen människa och en smartare basketspelare än 2011 års version av Omar var, säger han.
Hur ser Omar sig själv passa in i guard-rotationen med Adama Darboe och Jakob Sigurdarson?
-Jag tror att jag kommer passa väldigt bra i den rotationen. Jag kan se framför mig hur jag penetrerar och passar ut bollen till de andra, som är fantastiska skyttar. Det känns som att alla tre kompletterar varandra på ett bra sätt eftersom vi bidrar med olika saker. Jag förväntar mig att vi bjuder vår publik på utmärkt och underhållande basket, säger Omar Krayem.
Sportchef Jonas Larsson är belåten över att kunna presentera Omar Krayems återkomst till Borås Basket.
-Omar Krayem var hos oss säsongen 2011/12 och var en publikfavorit. Han är en kille som vi haft kontakt med under alla år. En bra kille, spektakulär spelare, med härlig blick för spelet och vi hoppas att det blir mycket ”showtime” med honom i laget. Omar bidrar med det lite oväntade. Man vet inte riktigt vad som ska hända, vilket gör det spännande att se. Omar ihop med Adama Darboe och Jakob Sigurdarson känns som en väldigt vass rotation på vår bakplan. Bland annat får vi både speed och skytte, säger sportchef Jonas Larsson.
I och med att Omar Krayem kommer tillbaka så blir det ingen fortsättning med JJ Miller – Borås Baskets stjärna de tre senaste säsongerna.
-Det har varit en ära att ha JJ Miller i Borås Basket och en ära att lära känna honom. Jag har mött väldigt många spelare under årens lopp och JJ står ut ur mängden i alla positiva aspekter. Ett stort tack till JJ för allt som han hjälpt klubben med de senaste säsongerna, säger Jonas Larsson.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här