Tillslut klar seger för Borås i Örebro

Tillslut klar seger för Borås i Örebro

Inledningen på matchen mot EcoÖrebro var allt annat än bra från Borås Baskets sida. Men efter 22-16 i den första perioden gjorde man 16-32 i den andra och fick bättre kontroll. I den tredje perioden böljade spelet lite åt båda hållen, innan Borås dödade matchen totalt i fjärde och vann med 75-96.

Surret timmen innan uppkast mellan EcorÖrebro och Borås Basket handlade mycket om skador. Vilka skulle komma till spel och vilka var definitivt borta? Chris McKnight fanns med på resan, men bytte inte om och vilade istället sitt ömmande knä. Samuel Haanpää stannade i Borås för att kurera ryggen med rehab på badhuset. På EcoÖrebros hemsida skrevs att Cliff Colimon inte skulle spela och att Mikkel Plannthin var tveksam till spel. Dessutom fanns Umeå-spelaren Brandon Barton med som returtagare under uppvärmningen. Det visade sig att Umeå just hade släppt Barton till Örebro. Tillslut var det bara Plannthin av alla frågetecken som kom till spel.

I början av matchen var det ingen tvekan om vilket lag som var mest laddat. Hemmalaget spelade mycket mer inspirerat än Borås Basket gjorde och deras ledning, 12-9 efter fem minuter, var snarast i underkant. Sedan lade JJ Miller i fyra snabba poäng och positionerade sitt lag i tillfällig ledning. Eco avslutade perioden bäst och ledde rättvist med 22-16 efter tio minuter.

Mikkel Plannthin, som gjorde sju poäng i den första perioden, inledde den andra med att sänka en trepoängare. Skulle Örebro dra ifrån? Ett par rutinerade gubbar som inte ville veta av något sådant var JJ Miller och Henrik Carlsson, som stoppade i snabba poäng. Simon Gunnarsson gjorde samtidigt ett bra inhopp och med 6:46 kvar av halvleken var Borås tillbaka, 25-25.

Sedan växlade ledningen fram och tillbaka ett tag. Att Örebros höll jämna steg var mycket tack vare Darris Santee, som var bra inside. Men antagligen blev det för mycket Santee och för lite lag för Eco. Borås Basket ryckte nämligen ifrån. Christian Maråker coast-to-coast-dunkade och Basketligans bäste trepoängsskytt, Adama Darboe, visade varför han ligger på nästan 60 procent. 38-48 inför den andra halvleken var gästerna garanterat mest nöjda med.

Precis som i andra perioden, inledde Plannthin med en trepoängare i den tredje. Sedan var det bara Borås fram till 41-55 och en utskällningstimeout från Eco-coachen Panagiotis Nikolaidis. Den tog skruv, för hans spelare gick in och kapade underläget till 47-55 väldigt kvickt. Borås-coachen Pat Ryans tur att kalla timeout. Men Örebro skulle komma så nära som 57-63 innan favoriterna från Borås fick ordning på spelet igen. 57-68 stod det med en period kvar av ordinarie tid.

I den fjärde perioden avgjordes matchen snabbt. Borås Basket, med JJ Miller i täten, dödade matchen totalt och vann tillslut med 75-96.

 

EcoÖrebro-Borås Basket: 75-96 (22-16, 16-32, 19-20, 18-28).

Poänggörare Eco: Darris Santee 31, Mikkel Plannthin 23, Randall Hanke 8, Johan Löfberg 5, Olle Mellström 2, Lukas Bergäng 2.

Poänggörare Borås: JJ Miller 25, Christian Maråker 21, Mike Palm 16, Adama Darboe 14, Fredrik Andersson 6, Henrik Carlsson 6, Hajzer Ismaili 3, Nikica Rajacic 3, Simon Gunnarsson 2.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Jörgen Jarnberger/JPIX FOTO.
 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här