Tre derbyn samma kväll

Tre derbyn samma kväll

I Solna, i Sundsvall och i Nässjö vankas det derby samtidigt. Det är med andra ord en het tisdagskväll på gång i Basketligan. Borås Basket reser för andra gången den här säsongen till Nässjö för att tampas med både lag och publik. Viktiga poäng ligger i potten och för gästerna är det inte riktigt godkänt att åka hem utan seger.

Precis som för Sundsvall och Jämtland så väntar ett derby för Nässjö och Borås på tisdagskvällen. Förvisso har det sydsvenska derbyt inte gjort sig förtjänt av någon snygg Rivalry-tröja ännu men man ska veta att denna rivalitet är i sin linda. Och den har stor potential. För precis som både Sundsvall och Jämtland så är Nässjö och Borås två publiklag som engagerar supportrarna.
 
 
Och om Basketligans publik inte kan få nog av derbyn så finns ett tredje derby samma kväll. Det mellan Solna Vikings och Stockholm Eagles.   
 
 
Borås Basket är stärkta av den senaste vinsten. Den som kom hemma i Valentine´s Game mot Jämtland. Dessutom har laget vunnit fyra av de senaste fem matcherna och åtta av de senaste tio.
 
 
Tittar man uppåt i tabellen (och det ska man väl göra?) så ligger Uppsala två poäng ifrån på sin andraplats. Neråt finns Norrköping, två poäng efter, på en fjärdeplats. Med endast fem matcher kvar av grundserien så förstår man lätt att varenda quarter kommer att bli fantastiskt viktig för lagen. Borås vill vara med i toppen för att skaffa sig fler hemmamatcher i kvartsfinalserien. En eventuell vinst mot Nässjö blir en viktig byggsten på vägen mot det målet.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.   

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här