Tredje gången mot Södertälje  Dags att säkra!

Tredje gången mot Södertälje Dags att säkra!

Borås Basket har firat jul. Men inte så länge. Redan på juldagen var laget och coacherna igång med träning igen. Det är nämligen så att bortamatch, mot tuffa Södertälje Kings, väntar redan på tisdag kväll. Detta blir tredje gången (av fyra) som lagen möts den här säsongen. Borås har vunnit båda matcherna hittills och kan vid en ny seger säkra den inbördes fördelen inför slutspelet.

 Det blir en revanschernas kamp i Täljehallen på tisdagskvällen. Hemmalaget Södertälje Kings lär vara laddat till tänderna i och med att man åkt på stryk i de två inledande matcherna mot Borås Basket. Borås har å sin sida också revansch att utkräva. Kanske inte just på Södertälje. Men det är Vedran Bosnic och hans lärjungar som får agera måltavla när Mike Palm & Co jagar upprättelse efter fiaskot i Fyrishov just innan jul.  

 
Borås Basket kan i ”halvtid” visa upp fin-fina tolv vinster och sex förluster. På samma period har Södertälje Kings mäktat med tio segrar och tappat åtta matcher. Med andra ord är det bara fyra poäng som skiljer tvåan Borås från femman Kings i tabellen.
 
För att belysa svårighetsgraden av att försöka vinna i Täljehallen kan nämnas att Kings har sex raka segrar i sin hemmaarena. Blir det Borås 95-poängssnittande offensiv eller Södertäljes försvar som bara släpper in 77 poäng per match (hemma) som får ge vika? Givetvis vill coach Pat Ryan och Borås Basket säkra den inbördes fördelen mot Södertälje Kings redan innan 2012 startat. Om man lyckas vet vi sent på tisdag kväll.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här