Trettondagsbasket i Boråshallen

Trettondagsbasket i Boråshallen

Borås Basket har tre raka segrar när man på Trettondagen tar emot Umeå Bskt hemma i Basketborgen. Det mesta snacket inför matchen handlar om huruvida vi kommer att få se en matchup mellan Borås nya pointguard Jerome Seagears och Umeås dito Rudy Mbemba.

 

Den 20 december vann Borås Basket mot Uppsala Basket i Uppsala. Det var James Washingtons sista match för Borås Basket innan Polen-flytten. Sedan dess har Borås slagit både Malbas och Jämtland med John Brändmark och Emil Lundstedt som pointguards.

Nya amerikanska pointguarden Jerome Seagears anlände på Nyårsdagen, har tränat med laget sedan dess och är redo att debutera för Borås Basket. Men innan han kan få chansen att hjälpa sitt nya lag på basketplanen så måste alla papper, inklusive arbetstillstånd, hinna bli klara. Om det hinns med lagom till Trettondagsmatchen, eller om det blir en senare debut för Seagears, återstår att se. Men hoppet lever.  

Hopper lever på liknande sätt för Umeå Bskt när det gäller Rudy Mbemba också. Men i deras fall är det en skada som bromsar chanserna. Mbemba har tvingats bevittna se de två senaste Umeå-matcherna från sidan. För publikens skull hoppas vi givetvis på att både Seagears och Mbemba spelar. För det är en matchup som kan bli mycket sevärd.

I det senaste avsnittet av The Jonte Karlsson Show pratar Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson om hur det kändes att tappa James Washington i mellandagarna och om hur det är att nu få in Jerome Seagears i laget. Du ser avsnittet här.

Borås Basket-Umeå Bskt spelas fredagen den 6 januari 19:04. Biljetter förköper du här!

Text/Foto: Magnus Stråhle. Video: Dangar Productions.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här