Trollkarlarnas kamp

Trollkarlarnas kamp

Omar Krayem och Borås Basket verkar kunna rida vidare på segervågen hur länge som helst. Faktum är att laget inte blivit besegrade sedan man mötte Rudy Mbemba och LF Basket borta den 14 oktober. Att det är just LF som besöker Boråshallen den här tisdagskvällen gör det hela ännu mer intressant. Det blir Omar vs Rudy och Borås vs LF. Missa inte magin.

När Borås Basket inledde säsongen var det inte många fler än spelarna i laget som trodde på några större framgångar. Men visst, det började med en seger. De två raka förlusterna som följde sågs som mer ”planenliga”. Men sedan hände något i gruppen. Intressanta rykten gör gällande att just matchen mot LF Basket och det sätt som Borås förlorade på blev en brytpunkt. En utlösande faktor.
 
Omar Krayem sägs ha tagit förlusten personligt. Och att Rudy Mbemba förnedrade Omar genom att göra 30 poäng på honom, gjorde att det kändes ännu mer. Men där och då verkar ett beslut och en plan ha formats i huvudet på Omar. Exakt hur tankarna gick förblir en hemlighet. Men Omar fick uppenbarligen med sig sina lagkamrater.
 
Sedan dess har det blivit segrar för Borås. Faktiskt hela åtta stycken på raken. Västgötarna har vunnit mot alla lag. Alla lag utom ett. Just det laget kommer på tisdagskvällen att stå på Boråshallens parkett och hånle Boråsspelarna i ansiktet. Och givetvis ska de ha rätten att göra det. Tills matchen är färdigspelad. För då finns ett helt publikhav av hängivna Boråssupporters som inte vill annat än att jubla åt sina hemmafavoriter och den nionde triumfen i rad.
 
Resan mot två nya poäng kommer såklart inte att vara spikrak. I vägen för trollkarlen Omar Krayem och hans lagkamrater kommer en annan trollgubbe att stå. Visst, det handlar om tidigare nämnde Rudy Mbemba. Kampen mellan Basketligans två främsta bollvirtuoser kommer med all säkerhet att bli mycket sevärd. Så missa inte chansen att få se ett stycke magisk underhållning.
 
Matchen spels i Boråshallen på tisdagskvällen och börjar som alltid 19:04.
 
Förra säsongen spelade Omar Krayem i Basketettan. Hans statistik var magnifik.
 
KSF Srbija 2010/11
27,16 poäng (1)
6,42 assists (1)
4,84 steals (1)
 
I år har Omar tagit sina talanger till Basketligan. Även om han inte leder varenda kategori så är siffrorna imponerande.
 
Borås Basket 2011/12
19,64 poäng (2)
6,18 assists (3)
1,82 steals (9)
 
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här