Tuff utmaning för Borås mot formstarka Solna

Tuff utmaning för Borås mot formstarka Solna

Det har gått en vecka sedan förlusten mot ecoÖrebro. Chocken har lagts sig och tack vare att LF Basket förlorade mot samma lag så känns det aningen bättre. Men nu väntar nästa tuffa utmaning – formstarka Vikings i Solnahallen.

Vid seger mot Solna Vikings på tisdagskvällen kliver Borås Basket uppåt igen och lägger sig bekvämt i tabelltoppen tillsammans med Södertälje Kings och Norrköping Dolphins. Men att vinna den matchen är antagligen mycket enklare sagt än gjort.
 
Även om Borås har slagit Solna i båda matcherna den här säsongen så är de en mycket tuff utmaning för grabbarna från Sjuhärad. Vikings värvarboss, Christer Sjögren, har lyckats hämta tillbaka den gamle hjälten och bolltjuven Jonte Flowers. Med Flowers i laget har Solna inte förlorat. Totalt kommer Vikings till match med fyra raka segrar. Matchen spelas dessutom i vikingaborgen i Solna.
 
Men för Borås Basket det är ett jobb som måste göras. Spelarna kan inte hänga läpp över att man har förlorat tre av sina senaste fem matcher. Man kan heller inte glida in på gamla meriter från hösten och tro att 2-0 blir 3-0 per automatik. Borås måste helt enkelt nå upp till gammal god nivå igen. Det kommer att krävas gediget lagarbete och en rejäl dos mod. Boråsspelarnas vilja att vinna måste vara starkare än Solnaspelarnas dito.
 
Match lär hur som helst bli en högintressant historia och det känns som att det är dags för Borås nu. För övrigt så bör ingen missa torsdagskvällens Basketfest. Då tar Borås emot Uppsala hemma i Boråshallen och klubbens sponsorer bjuder alla på fri entré.   
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här