Tung förlust i Uppsala

Tung förlust i Uppsala

Detta var en match som alla inblandade lär glömma så fort som möjligt. Efter första halvlek och underläge med nio poäng sa vi att nu har vi spelat så dåligt att det inte kan gå sämre – men det gjorde det.

Vi startade matchen med att spela enligt den gameplan som Coach Anders hade ritat upp och då fungerade det mesta. Vi hade en ledning med som mest 8 poäng och vi kände att vi var med i matchen. Då steppade Uppsala upp sitt försvars spel och stängde dörren till Kingma inside. Vi gjorde fem misslyckade försök att passa honom och det straffade Uppsala oss med att göra tio poäng på de fastbreaks som följde dessa turnovers. Detta i kombination med att vi endast var en av tio från trepoängslinjen gjorde att vi var nio poäng efter i halvlek.
 
Efter halvtidsvilan gick vi ut med nytt mod och försökte hitta tillbaka till det vinnande spelet vi hade i början av matchen. Dock så var hemmalaget inte på samma linje som vi. De fortsatte att spela aggresivt försvar och vi fick inga enkla avslut. Vad vi än hittade på så hade Uppsala ett motvapen. Dennis och Michael var väldigt bra scoutade av Uppsala och dessa två fick inget utrymme att briljera.
 
Trots att alla i laget, verkligen, försökte sitt bästa så var Uppsala för bra för oss idag. Deras stora insidespelare blev för svåra för Michael och han var för ensam nära korgen. Det faktum att vi bara sköt sex av 22 skott i korgen från utanför sexmeterslinjen gjorde att vår anfallsarsenal blev för liten.
 
När det nu, på bussresan hem, är lite motigt är det skönt att veta att vi gjort ett bottennapp och att vi lärt oss av det och tar nu full fart uppåt.
 
Uppsala – Borås 95-73 (19-16, 21-15, 36-21, 19-21)
 
Poängplockare Borås:
Michael 18, Dennis 14, Henke 10, Chris 9, Jonas 6, Rasmus 5, Andreas 4, Mikko 3, Almis 2, Simon 2
 
Poängplockare Uppsala:
Thomas Jackson 16, Aron Molnar 14, Danny Gathings 13, Joel Guei 13, Fredrik Jönzén 11, Borislav Djordjic 10, Andreas Person 8, Anton Gaddefors 5, Fredrik Rosén 3, Mannos Nakos 2.
 
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här