Två världar möts i Täljehallen

Två världar möts i Täljehallen

I Basketligans nionde omgång, på söndageftermiddagen, korsas vägarna mellan två extremer. Som hemmalag: det extremt defensivt orienterade Södertälje Kings. Som gäster: det skjutglada och tempofyllda Borås Basket. Om inte annat så känns denna match som ett väldigt intressant experiment.

Senast Borås Basket spelade match blev det seger mot LF Basket med 92-79. Men det var den 1 november, alltså för ungefär en och en halv vecka sedan. Kanske finns anledning att oroa sig över att Borås har slappnat av? Kanske är den oron obefogad? Vad Pat Ryans killar däremot inte kan sopa under mattan är Södertälje Kings omilda behandling av Jämtland Basket i fredags. 55-95 vann Kings med i Jämtlands egen hemmaborg. Minst sagt imponerande siffror, både framåt och bakåt.
 
 
Annars finner Södertälje mest stolthet i att begränsa sina motståndare med ett tufft och smart försvarsspel. I snitt slinker bara 66 poäng ner i Kings korg. Fler än så räknar Borås definitivt med att producera. Det offensiva snittet ligger inte på över 96 poäng av en slump.
 
 
Och det blir faktiskt aldrig tydligare kontraster än när Vedran Bosnics lag tar emot Pat Ryans. Det blir defense mot offense. Eller titelvinnare mot publikdragare, som ordspråket föreslår. Kalla det vad ni vill; detta blir en matcha att följa och ryckas med i. På Borås Baskets Facebook-sida rapporterar Jonas Sehlin direkt från Täljehallen med start 16:04.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.   

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här