Upprustning av Boråshallen

Upprustning av Boråshallen

Just nu pågår en renovering i Boråshallen. Inför EM-kvalet (24/8 och 27/8) ska ena långsidan vara omgjord med nya, sköna, individuella stolar. Och så slipper vi den avskärmande sargen. Lagom till ligapremiären ska även en Jumbotron finnas på plats i taket, rakt över mittcirkeln.

Borås Tidning rapporterar idag om det upprustningspaket som Borås Stad planerat. Arbetet inleddes i förra veckan. Träbänkarna som funnits och den sarg som skiljt läktaren från planen är redan borta från den östra långsidan. Istället ska nya, sköna, individuella stolar monteras.
 
 
-Vi ska vara färdiga med arbetet den 22 augusti. Nästa steg är att måla betongen. Vecka 31 och 32 ska vi montera stolar, säger Borås Stads projektledare Ove Johansson till Borås Tidning.
 
 
Renoveringen sänker Boråshallens publikkapacitet en bit. Exakt hur mycket kan inte Ove Johansson svara på när Borås Tidning frågar. Det som dock står klart är att komforten hamnar på en högre nivå.
 
 
En Jumbotron, med fyra bildskärmar om 4×3 meter, ska upp i taket ovanför mittcirkeln. Men den kommer inte att vara på plats till EM-kvalmatcherna (24/8 och 27/8).
 
 
-Vi har dock blivit lovade att den [Jumbotronen] ska finnas där till vår säsongsstart (2 oktober mot Nässjö), säger Borås Baskets klubbchef Jonas Larsson till Borås Tidning.
 
 
Johansson och Larsson är helt överens om att uppfräschningen av Boråshallen betyder mycket.
 
 
-Det blir ett jättelyft för både hallen och föreningarna som håller till där, avslutar Ove Johansson (till Borås Tidning).
 
 
Text/Foto: Magnus Stråhle. Citat: från Borås Tidning.
Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här