Uppsala är en ny chans för Borås

Uppsala är en ny chans för Borås

Både Borås och Uppsala gick på pumpen i tisdags kväll. Borås föll med 109-107 i Fryshuset medan Uppsala blev besegrade av Sundsvall med 72-81 i Fyrishov. Två dygn senare är båda lagen laddade för revansch. Men det är inte bara spelarna som gör upp i Boråshallen på torsdagskvällen. Det kommer även klubbarnas maskotar, Balldy och Dunkan, att göra – i en trekamp.

Borås fick den typ av matchbild som man ville ha i Fryshuset i tisdags. Många poäng alltså och ett högt slutresultat. Problemet för Borås var att 08 Stockholm hängde med hela vägen och dessutom passade på att göra hela 109 poäng mot Borås 107.
 
 
I Uppsala gjordes inte i närheten av lika många poäng. Där hängde också Uppsala med bra långt in i fjärde perioden. Tills dess att Sundsvalls Alex Wesby beslutade sig för att ta över tillställningen. Med tolv raka poäng såg han till att hans lag klev upp i ensam serieledning.
 
 
Borås och Uppsala möttes i Fyrishov i början av oktober. Då lyckades Borås med nöd och näppe vinna matchen. När det nu är dags för lagen att mötas igen så ser åtminstone Uppsalas lag ganska annorlunda ut. Tre kvalitetsspelare, som inte var med den gången, är med nu. Basketexperten Magnus Jason berättar mer om dessa i intervjun nedan.
 
 
 

Text/Intervju: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Johan Zandén/Fredrik Johansson. Video: Thomas Garphammar/DANGAR.    

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här