Uppsala borta

Uppsala borta

Borås Basket har två bortamatcher den här veckan. På fredag mot Malbas i Malmö. Men redan på tisdagskvällen är det dags för match mot Uppsala i IFU Arena. 

I torsdags vann Borås Basket hemma mot KFUM Nässjö. En seger som kändes i det närmaste nödvändig för arbetsrons skull. Dessförinnan hade Borås nämligen radat upp tre förluster. 

Senast Uppsala och Borås möttes var den 20 december i Uppsala. Då vann Borås med 72-75. Det var för övrigt Borås allra första vinst (och första match) i IFU Arena. Innan detta hade man inte slagit Uppsala på deras hemmaplan sedan november 2013.  Men Uppsala ser inte ut på samma sätt nu som strax innan jul. Anton Gaddefors, som kom tillbaka från långtidsskada i just den förra matchen lagen emellan, har blivit varm i kläderna nu. Klubben har värvat in landslagsmeriterade centern Carl Engström. Och som grädde på moset har legendaren Oluoma Nnamaka gjort comeback. 

-Framför allt är Uppsala ju ett lag med väldigt mycket landslagsrutin, inklusive spelare som är på gränsen till landslag. De är en mäktig motståndare. Nu är de lite annorlunda med en pjäs på 216 centimeter som heter Carl Engström. Men det är inte så att de har gjort om sitt anfallsspel speciellt mycket. De är många som spelat ihop länge och som hittar varandra bra, säger Borås Baskets headcoach Jonte Karlsson.  

Borås Basket reser till Uppsala med 13 spelare och det är endast John Brändmark som inte är tillgänglig för spel.

-Vi är jätteglada att Mike Palm är tillbaka efter fem veckor. Jerome Seagears har en höft som spökar, men det ska inte vara någon fara. Det handlar mer om hur mycket smärta han tål. Shaquille Hines har haft en stukad fot och inte tränat och Daniel Thuresson har varit iväg på USM, säger Jonte Karlsson. 

Uppsala BasketBorås Basket spelas tisdagen den 7 februari kl 19:04 i IFU Arena (Uppsala). Du kan se matchen på WebbTV via Basketsverige.tv.

Text: Magnus Stråhle. Foto: Daniel Grönbek. 

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
 
Boråshallen / Kansli
(Bockasjögatan 2 Borås)
Bodahallen
(Milstensgatan 25 507 42 Borås)
Sjöbohallen
(Nolhagagatan 7 506 43 Borås)
Björkängshallen
(Klinikvägen 504 57 Borås)
Hestrahallen
(Hestra ringväg 6 504 70 Borås)
Almåshallen
(Västra Nygatan 20 504 38 Borås)
Erikslundshallen
(Campinggatan 1 506 40 Borås)
Engelbrektshallen
(Engelbrektsgatan 14, 506 36 Borås)
Daltorpshallen
(Stora Tvärgränd 1, 504 33 Borås)

Hitta till våra baskethallar

Klicka här